1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Fatih'te bedava istavrit dağıtıldı

Balat'ta Balık Komisyoncuları Derneği ve Fatih Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği programda 10 ton istavrit yoksul vatandaşlara dağıtıldı. 

Balık Komisyoncuları Derneği ve Fatih Belediyesi ortaklaşa gerçekleştirdikleri projeyle yoksul semtlerde ücretiz balık dağıttı. Toplam 10 ton istavritin bulunduğu 3 kamyon Balat'ta getirildi. Kamyona çıkan görevliler, "Gel vatandaş" şeklinde bağırarak, kasalar dolusu balığın vatandaşlara bedava dağıtıldığının çağrısında bulundu. Dağıtım sırasında bedava balığı gören vatandaşlar, kamyonlara akın etti. Dağıtım sırasında vatandaşların oluşturduğu yoğunluk nedeniyle görevliler zaman zaman zor anlar yaşadı. 

Kasalar dolusu balık Balat'taki yoksul ailelere dağıtıldı. Balık Komisyoncular Derneği Çaşkanı Mahmut Uçar, ÖTV'de balıkçılara uygulanan indirim ve balık bolluğu nedeniyle böyle bir program yaptıklarını ve Fatih Belediyesi'nden bu konuda yardım istediklerini belirterek, çalışmayla Balat'ın yoksul kesimlerine, 10 ton ücretsiz balık dağıtıldığını söyledi. 

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ise Balık Komisyoncuları Derneği'nin kendilerine böyle bir teklifle geldiklerini belirterek, "Biz sadece aracıyız. Vatandaşlarımıza bedava balık dağıtacağız" ifadelerini kullandı. Balığı alan vatandaşlar ise uygulama için, belediyeye teşekkür etti. 

Balık almanın sevincini yaşayan vatandaş, 1 ay balık yemediğini belediyenin uygulaması sayesinde çocuklarıyla birlikte balık yiyeceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2007 Çarşamba 15:58:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?