6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Fatih'te fuhuş operasyonu: 45 gözaltı

Son günlerde kumar ve fuhuş operasyonlarını sıklaştıran İstanbul polisi, Fatih Aksaray ve çevresindeki otellere düzenlediği bir dizi baskınlarda 39'u yabancı uyruklu hayat kadını ve 6 otel çalışanı olmak üzere toplam 45 kişiyi gözaltına aldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekiplerince düzenlenen kumar ve fuhuş operasyonlarında, çoğu yabancı uyruklu, bir kısmı da Türk vatandaşlığına geçmiş 39 kadın gözaltına alındı. Operasyonda söz konusu kadınlara aracılık ettiği öne sürülen 6 otel personeli de gözaltına alınırken, baskına 'kadın polisler' de katıldı. Operasyonun düğmesine daha önceden belirlenen otel ve gece klüplerine 2 erkek ve 1 kadın polisle müşteri kılığında girilerek basılırken, polisler, yapılan pazarlığın ardından, fuhuşa aracılık eden otel çalışanlarını ve 39 yabancı uyruklu kadını gözaltına aldıklarını duyurdu.

Eğlence merkezleri ile otellerin mesul müdürlerinin de aralarında olduğu 6 kişi fuhuşa "fiilen" aracılık etmek iddiasıyla gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kadınların hastanedeki sağlık kontrollerinin ardından yabancı uyrukluların sınır dışı edileceği öğrenildi. Emniyet kaynaklarından edinilen bilgilere göre benzeri operasyonların kent genelinde süreceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2010 Perşembe 08:35:05
Güncelleme :17 Haziran 2010 Perşembe 12:54:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?