4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Fatih'te İsrail protesto edildi

Fatih'te toplanan Filistin Dostları adlı bir grup İsrail'i kınarken, Filistin halkına destek verdi. Kısa bir yürüyüş yapan eylemciler, Dışişleri Bakanlığı'na İsrail'in kınanması ve İsrail ile yapılan tüm anlaşmaların iptal edilmesi isteğinin yer aldığı bir mektup gönderdi.

Çeşitli sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu Filistin Dostları adlı bir grup Fatih Postanesi'nde toplandı. Postaneye giren bazı grup üyeleri Mısır Büyükelçiliği'ne Refah Sınır Kapısı'nın açılması, Dışişleri Bakanlığı'na ise İsrail'in kınanması ve İsrail ile yapılan tüm anlaşmaların iptal edilmesi isteğinin yer aldığı mektupları gönderdiler.

Daha sonra Saraçhane Parkı'na doğru yürüyüşe geçen eylemciler, "Kahrolsun İsrail" şeklinde slogan attı. Saraçhane Parkı'nda yapılan basın açıklamasında İsrail'in Filistin işgalini kınandı. Eylemciler ambargonun kaldırılmasını isterken, herkesi Filistin'e destek olmaya çağırdılar.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen yürüyüş ve basın açıklamasının ardından eylemciler olaysız şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 17:46:41
Güncelleme :5 Aralık 2008 Cuma 17:53:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?