7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Fatih'te kanlı gece

Fatih'te şüpheli bir şahsın üzerini aramak isteyen polis ekibi silahlı saldırıya uğradı. Olay sonrası kaçmaya çalışan saldırgan ile polis arasında nefes kesen bir kovalamaca yaşandı. Çıkan çatışmada 2 polis ve bir vatandaş yaralanırken, saldırgan ölü olarak ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre bir ihbar üzerine Kocamustafapaşa'da Doğanay sokağına giden polis ekipleri, şüpheli bir şahsın üzerini aramak istedi. Bu sırada silahını çıkaran saldırgan, polis memurunu vurdu. 34 BN 8264 plakalı kamyonete binen saldırgan, polis memurlarına ateş ederek kaçmaya çalıştı. Önce Millet caddesi, ardından da Vatan Caddesi'nde polisleri peşine takan saldırgan, Horhor caddesinde bir minibüse çarparak durdu. Kendisini kovalayan polislere ateş açmaya devam eden saldırgan, karpuz satan Nurettin Örde'yi ve bir polis memurunu yaraladı.

 

Sıkışan trafikte bir 34 TAZ 50 plakalı taksiyi gasp etmeye çalışan saldırgana polis memurları dur ihtarında bulundular. Polislere ateş eden ve taksiyi çalıştırarak kaçmaya çalışan saldırgana polis ekipleri de ateş ederek karşılık verdi. Yaşanan çatışmada saldırgan şahıs, taksinin içinde ölü olarak ele geçirildi.

 

Görgü şahidi Bekir Erdem, saldırganın polis ekiplerine ateş ederek kaçmaya çalıştığını belirterek, "Polisler de ona ateş açtı. Karpuzcu bu arada vuruldu. Horhor'a doğru kaçarken taksiciyi aracından indirdi, polise ateş etti ve kaçmaya çalıştı. Polisin ihtarına rağmen durmayınca polis de ateşle karşılık verdi" diye konuştu.

 

EMNİYET MÜDÜRÜNDEN ZİYARET

 

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Fatih'te polise silahlı saldırı olayının terör bağlantısının bulunmadığını belirtti. Çapkın, yaralı polis memurunun hayati tehlikesinin devam ettiğini söyledi.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelerek yaralı polis memurunun durumu ile ilgili bilgi aldı. Çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çapkın, olayın terör boyutunun olmadığını belirterek, "155'e bir ihbar var. Polis olay yerine gittiğinde daha soruştururken ateş açılıyor. Polisin çok rastlamadığı bir olay. Bu arkadaşımız göğsünden vuruluyor. Şahıs, bir kamyonet çalarak kaçıyor. Diğer ekipler kovalamaya devam ediyor. Kamyoneti terk ederek bir taksiyi gasp ediyor. Bu arada da polise ateş açıyor. En sonunda da çatışmada vurularak yakalanıyor" dedi.

Olayda 2 polis memurunun yaralandığını söyleyen Çapkın, "İsmail Ertop isimli arkadaşımız göğsünden yaralı. Ameliyattan yeni çıktı henüz. Diğer arkadaşımız kolundan yaralı, durumu iyi. Her 2 arkadaşımız da silahla yaralanmış. Şimdilik saldırganın terör bağlantısı görünmüyor ama araştırılıyor. Arkadaşımızın hayati tehlikesi devam ediyor ancak durumu iyiye gidiyor" diye konuştu.

Hüseyin Çapkın, polis olmanın zor bir meslek olduğunun altını çizerek, "Halkımıza hizmet etmek için her türlü tehlikeyi göğüslemek zorundayız. Bütün polis arkadaşlarımız bu bilinçte. Halkın huzuru için bazen bu tür olaylarla da yüz yüze geliyoruz" şeklinde konuştu.

Saldırıda polis memurlarından İsmail Ertop'un ağır yaralandığı, Ökkeş Çalık'ın da hafif yaralandığı belirtildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2010 Pazartesi 09:55:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?