6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Fatih'te Mahmut Hoca izdihamı

İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu, hafızlıktan arkadaşı olan Mehmet Salihoğlu'nun (85) cenaze törenine katıldı. Camiye akın eden yüzlerce kişi, Ustaosmanoğlu'nu görmek isteyince izdiham yaşandı.

85 yaşında hayatını kaybeden İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı kurucu üyelerinden Mehmet Salihoğlu için İsmailağa Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu da katıldı. Ustaosmanoğlu'nun camiye gelmesiyle birlikte kalabalık 2 katına çıktı. Cami avlusu tamamen dolarken kalabalık, cami dışına kadar taştı. Mahmut Ustaosmanoğlu'nu görmek isteyen vatandaşlar ise izdihama sebep oldu. Çok sayıda kişi Ustaosmanoğlu'nu görmek için duvarlara tırmanıp, cami çevresindeki binaların pencerelerine çıktı.

Tekerlekli sandalye ile camiye gelen Ustaosmanoğlu, kalabalığın arasından geçerek ön safa geldi. Mehmet Salihoğlu için helallik alındıktan sonra, Mahmut Ustaosmanoğlu'nun uzun yıllar yaşaması için dua edildi. Kılınan cenaze namazının ardından Salihoğlu'nun cenazesi omuzlara alınarak, cenaze aracına taşındı. Ustaosmanoğlu'nun camiden ayrılması sırasında da izdiham yaşandı. Ustaosmanoğlu'nu görüntülemek isteyen vatandaşlar hemen kameralara sarıldılar.

Ustaosmanoğlu daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında camiden ayrıldı. Mehmet Salihoğlu'nun cenazesi ise defnedilmek üzere Edirnekapı'daki Sakızağacı Mezarlığı'na götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2010 Pazar 15:15:05
Güncelleme :18 Nisan 2010 Pazar 17:02:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?