4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Fatih'te yangın: 1 ölü 2 yaralı

İstanbul Fatih'te 7 yaşındaki bir çocuk, arkadaşları ile kar topu oynadıktan sonra ısınmak için girdiği evde sobanın devrilmesi sonucu çıkan yangında feci şekilde hayatını kaybetti.

Yangında 2 çocuk da yaralandı.
Olay, Karagümrük Melekhoca Caddesi Ziyababa Apartmanı'nın zemin katında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, gün boyu kartopu oynayan Ömer Faruk Daşıyıcı ve 2 arkadaşı, ısınmak için arkadaşının evine gitti. Odanın soğuk olması nedeniyle kömür sobasını yakmak isteyen çocukların sobayı devirmesi sonucu yangın çıktı. Alevlerin yükselmeye başlaması sonucu neye uğradığını şaşıran 3 çocuk, apartman sakinleri ve komşular tarafından kurtarılmaya çalışıldı.

2 çocuk hafif yaralı olarak kurtarılırken, 7 yaşındaki Ömer Faruk Daşıyıcı duman ve alevler arasında kalarak hayatını kaybetti. Küçük çocuğun önce dumandan zehirlenerek yere yığıldığı daha sonra da alevler arasında kaldığı öğrenildi.

İtfaiye ekipleri, müdahalenin ardından yangını kontrol altına aldı. Evde bulunan küçük bir çocuğun hayatını kaybettiğini öğrenen apartman sakinleri, ölenin kendi çocukları olduğunu zannederek sinir krizi geçirdi. Çocukları kurtarmaya çalışan bir vatandaş, "İçeride yoğun duman vardı. Göz gözü görümüyordu. İçeride bir şey göremedik.
Hepimizin başı sağolsun" diye konuştu. Kendi evinde çıkan yangında 1 çocuğun öldüğünü, 2 çocuğun da yaralandığını öğrenen kadın ise, olay yerinde gözyaşlarına boğuldu.


Polis ekiplerinin incelemesinden sonra cumhuriyet savcısı da olay yerine gelerek incelemerde bulundu. Yapılan çalışmaların ardından küçük Ömer Faruk'un cesedi, ambulansla İstanbul Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2008 Salı 20:01:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?