4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Fatih'te yemek şöleni

Fatih Belediyesi tarafından İstanbul'un fethinin 555. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Anadolu Yemekleri Yarışması'nda birbirinden farklı tatlar yarıştı.

Ev hanımları arasında yapılan yarışmada soğuk yemeklerde "Yoğurtlu Köfte", sıcak yemek dalında "İçli Köfte", tatlıda "Gül Tatlısı" birinci oldu.

Fatih Belediyesi Topkapı Sosyal Tesisleri'nde Toplumsal Bütünleşme Programı, İl Turizm Müdürlüğü katkıları ile İstanbul'un Fethinin 555.yılı kutlamaları ve Turizm Haftası nedeniyle gerçekleştirilen programda yarışmacılar sıcak yemekler, soğuk yemekler ve tatlılar olmak üzere üç ayrı kategoride yarıştı. 58 yemeğin tadıldığı yarışmada, jüri üyeleri en lezzetli yemeği seçmekte zorlandı. Jüri üyeleri arasında Develi Restorant'ın Sahibi Arif Develi, Ramazan Bingöl Et Lokantası Genel Müdürü Hasan Bayram ve Mutfak Profesyonelleri Derneği Genel Sekreteri Özcan Hakan gibi ünlü isimler yer aldı. Fatihli kadınların pişirdiği "Çakıldaklı", "Kubide", "Fellafi", "Fellah Köfte" ve "Kitel" yemek çeşitleri, "Harput Köftesi", "Ciğerli Çorba", "Meftune", "Ekşili Yuvarlama", "Humus" gibi birbirinden farklı tat ve lezzetler yarıştı.

Üç ayrı kategoride dereceye girenler jüri tarafından şöyle belirlendi. Sıcak Yemekler dalında Yüksel Dalgıç "İçli Köfte" ile birinci, Soğuk Yemek dalında Münevver Altunbaş "Yoğurtlu Köfte" ile birinci, Tatlı dalında ise Remziye İhtiyar "Gül Tatlısı" ile birinciliği elde etti.

..
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 12:30:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?