6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Favori 2 yılda 32 mağaza açtı

FAVORİ, İKİ YILDA 32 MAĞAZAYA ULAŞTI

Şubat ayı içerisinde Aydın, Rize, Isparta ve Nazilli'de açtığı mağazalarla toplam mağaza sayısını 32'ye yükselten Favori, 2011 yılının sonunda Türkiye'nin en büyük zinciri olmayı hedefliyor.

Türkiye'nin en büyük altın takı üreticilerinden Favori Kuyumculuk, Şubat ayı içerisinde Rize, Isparta, Aydın ve Nazilli'de açtığı dört mağaza ile mağaza sayısını 32'ye yükseltti. 2008 yılının Mart ayında ilk franchise mağazasını açan ve küresel ekonomik krize rağmen mağazalaşma planını yavaşlatmayan şirket, 2011 yılının sonuna kadar mağaza sayısını 150'ye çıkaracağını açıkladı.

Türkiye'deki en büyük altın takı mağaza zinciri olma yolunda ilerlediklerini açıklayan Favori Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Selami Özel, bayilik için oldukça yüksek taleple karşı karşıya olduklarını ve halihazırda toplam 85 franchise mağaza sözleşmesi imzaladıklarını söyledi. Bugüne kadar açılan 32 mağazanın yanı sıra 12 mağazanın dekorasyon aşamasında olduğunu ve yakın zamanda açılacağını belirten Özel, mağazalaşma çalışmalarının Türkiye'yle sınırlı olmadığını da ifade etti. Favori markasının iyi tanındığı komşu ülkeler ve Orta Asya cumhuriyetlerinden de gelen franchise taleplerini değerlendirdiklerini belirten Selami Özel, ayrıca Kıbrıs, Almanya, Belçika ve Hollanda gibi ülkeleri de büyüme planlarına dahil edeceklerini kaydetti.

MAĞAZA PERSONELİ AKADEMİ'DE EĞİTİM GÖRÜYOR

Yaşanan küresel krizin Türkiye'deki perakende kuyumculuğun ihtiyaç duyduğu dönüşümü hızlandırdığını belirten Özel, "2008- 2009 döneminde kuyumculuk sektörü ciddi ölçüde küçüldü. Bu durum sektörün ticari anlayışında ve iş yapış biçimindeki değişim ihtiyacını daha da zorunlu kıldı. Favori olarak biz bu sürecin öncülerinden olmak amacındayız. Bilimsel ve küresel bir yaklaşımla hareket ediyoruz. Bu doğrultuda, mağazalarımızın işletmecilerine ve görev yapan elemanlarına 2005 yılında kurduğumuz Favori Altın Akademisi'nde Sabancı Üniversitesi işbirliğiyle perakendecilik eğitimi veriyoruz" dedi.

Avrupa'nın en büyük ve modern altın takı üretim tesisine sahip olan Favori, bir kuyumcu mağazasında satılan ürünlerin yüzde 95'ini bu tesiste üretebiliyor ve yılda 6 bin farklı model geliştirebiliyor. Favori'nin ana marka şemsiyesi altında; Favori Pırlanta, Favori Goldy, Favori Lovely, Favori Alyans, Favori Antique, Favori Boutique, Favori Colore gibi farklı konseptlerde alt markalar yer alıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2010 Çarşamba 09:25:04
Güncelleme :24 Şubat 2010 Çarşamba 09:44:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?