4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Faytonların sayısı azaltılıyor

Adalar'ın simgesi faytonların sayısı, vatandaşlardan gelen 'kötü koku' şikâyetleri üzerine azaltılıyor. Toplam 227 faytonun bulunduğu Büyükada'da, bu sayının 170'e düşürüleceği açıklandı. Şu anda Büyükşehir Belediyesi ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nde (UKOME) konuyla ilgili çalışmalar devam ediyor. 

Büyükadalı bazı vatandaşlar, geçtiğimiz aylarda sıkıntılarını ilçelerine gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da anlatmışlardı. Erdoğan ise faytonların kaldırılmayacağını, ancak temizlik için yeni iki araç gönderileceğini ifade etmişti. Adalar Belediye Başkanı Coşkun Özden de, fayton sayısının azaltılıp bazı iyileştirmelerin yapılacağını; ancak faytonların tamamının kalkmasının söz konusu olmadığını belirtti. Özden, "Ada halkı bu konuda çeşitli fikirler yürütüyor. Bir kısım vatandaş faytonların kalkmasını istiyor. Büyük bir kısım ise kalkmasına karşı çıkıyor. Biz de bu noktada, ıslah ve güzelleştirme çabalarımızı devam ettiriyoruz. Şu anda Büyükada'da 227 fayton var. Bunların sayısını 170'e çekmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde Zaman'a konuşan Belediye Başkanı Özden, Adalar'da rüya olarak görülen doğalgazın bir buçuk sene içerisinde 4 bine yakın aboneye ulaştığını vurguladı. Özden, iki yıl içinde bu rakamı 10 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Özden, 2004 yılında seçmenlerine, 'Doğalgaz, altyapı, Maltepe İskelesi, at ahırlarının ıslahı ve çöplüklerin karşıya taşınması' gibi beş önemli vaatte bulunduklarını ve hepsini yerine getirdiklerini belirtti. Etrafa kötü koku yayan ve ormanlarda yakılarak yok edilmeye çalışılan çöplerin karşıya taşınmasıyla kokuyu ve sineği Adalar'da bitirdiklerini aktaran Özden, "Adalardan çöplüklerin kapanması tarihi bir olaydır." yorumunu yaptı.

Zaman
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 20:30:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?