3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Fazıl Say'a, 'Fahri Doktora'

Ünlü piyanist Fazıl Say'a, Boğaziçi Üniversitesi "Fahri Doktora" unvanı verildi. 

Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall'de düzenlenen törene, BÜ Rektörü Prof. Dr. Ayşe Soysal, BÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadri Özçaldıran, BÜ Öğretim Görevlisi Evin İlyasoğlu'nun ve ünlü piyanist Fazıl Say'ın yanı sıra Fazıl Say'ın annesi Gülgün Say, babası Ahmet Say ve kızı Kumru Say da katıldı. 

Törende konuşan Rektör Ayşe Soysal, üniversitenin fahri doktora unvanının verilmesinin üniversite geleneklerinde önemli bir yer tuttuğuna işarete ederek, "Konu enine boyuna düşünülerek ve üzerinde çalışılarak sonuca ulaşıldı. Fahri doktora unvanı verilmesi, BÜ Mühendislik Fakültesince önerildi. Üniversitemiz Senatosu, yorumcu ve besteci olarak müziğe yaptığı katkılar, ülke içinde klasik müziğin yaygınlaştırılmasına yönelik katkıları ve ülkemizi yurt dışında temsil etmekteki başarıları nedeniyle Fazıl Say'a fahri doktora unvanı verilmesine karar verdi. Fazıl Say'a fahri doktorasını takdim etmek, bana büyük bir mutluluk ve onur veriyor" dedi.
BÜ Öğretim Görevlisi Evin İlyasoğlu da Fahri doktora unvanının, Say'ın çok yönlü oluşuna verildiğini belirterek, "Fazıl'ı, dünyanın ortasında bir Türk ve Türkiye'nin ortasında bir dünya sanatçısı olarak selamlıyorum" diye konuştu. 

Konuşmalar ardından sahneye davet edilen Fazıl Say'a cübbesi giydirilerek fahri doktora belgesi verildi. Çok mutlu olduğu gözlenen Say, Boğaziçi Üniversitesi'nin fahri doktora unvanıyla kendisini onurlandırdığını ifade etti. 

Say, daha sonra piyanosunun başına geçerek davetlilere bir dinleti sundu.

.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 14:39:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?