6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

FBI'ın aradığı 2 Türk hacker yakalandı

Hazırladıkları zararlı yazılımlar ile yurt içinde ve yurt dışında 10 bin bilgisayarı etkisiz hale getiren 2 hacker Türkiye'de yakalandı. Hackerlerin yurtdışındaki faaliyetleri nedeniyle FBI tarafından da yakın takibe alındıkları belirtildi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Bilişim Suçları ve Sitemleri Şube Müdürlüğü'nün Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) yetkilileri ile yaptığı ortak çalışmalar neticesinde şirketlerin ve vatandaşların bilgisayarlarına ''DDOS'' virüs saldırılarını yapan kişilerin sanal ortamda ''The_Bekir'' ve ''TontonQ'' takma isimlerini kullanan kişiler olduğu belirlendi.

Bunun üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları ve Sitemleri Şube Müdürlüğü ile Diyarbakır ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlükleri, önceki gün eş zamanlı düzenlediği operasyonda, şu ana kadar 10 bin bilgisayarın hacklenmesi olayına karıştıkları iddia edilen şüpheliler B.K. (22) ile M.Y. (21) belirlenen adreslerde yakalandı.

Yapılan araştırmalarda, dünya üzerinde 160 ülkede internet üzerinden faaliyet gösteren 25 milyon kullanıcıya sahip çevrim içi online oyun firmalarından birisi olan ''K2 Network'' şirketinin, 10 milyon kullanıcısı olan 'Knight Online' isimli oyunun Amerika California'da bulunan sunucularına internet üzerinden 'DDOS' (Distributed Denial Of Service) saldırılarının yapıldığı ve bu saldırıların Türkiye'den gerçekleştirildiği belirlendi.

Bilişim Şuçları Şube Müdürü Turan Odabaş konuyla ilgili açıklamasında, Hackerların kendi oluşturdukları zararlı yazılımları şirketlerin ve bireylerin bilgisayarlarına bulaştırarak, o bilgisayarları kendi ağının bir parçası haline getirdiğini, hackerların buna 'Zombi' adını verdiklerini bildirdi.

Odabaş, hackerların 'Zombi' bilgisayarları ''DDOS'' saldırılarında kullanmak için, virüs bulaştırarak emrine hazır hale getirdiğini, 'Bot-Net' ağı oluşturan hackerların web sitelerine, sunucu bilgisayarlara aşırı miktarda sorgu yollayarak kaynaklarını tüketmekte ve yavaşlamasına ya da tamamen durmasına sebep olduklarını açıkladı. Hackerlar kurban bilgisayarları oluştururken zararlı yazılımları özellikle yasak sitelerin içine ekledikleri ve insanların güvensiz bir şekilde bu sitelere girmeleri sonucu zararlı yazılımları bilgisayarlarına otomatik yükledikleri kaydedildi. Hackerların ellerinde bulundurduğu 10 binlerce 'Zombi' bilgisayardan oluşan 'Bot-Net' ağı ile büyük şirketleri tehdit ettikleri, isteklerini karşılamayan şirketleri servis dışı bırakarak binlerce dolarlık zarara uğrattıkları bildirildi.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 1 adet 1 TB kapasiteli sabit disk, 2 adet dizüstü bilgisayar 160 GB kapasiteli Sabit disk, 1 adet 80 GB kapasiteli sabit disk, 2 adet taşınabilir bellek ele geçirildi.

Konuyla ilgili bir kişinin arandığı, 2 şüphelinin ise emniyette işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2010 Perşembe 12:34:03
Güncelleme :9 Aralık 2010 Perşembe 14:00:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?