30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Fehmi Okay tutuklandı

İstanbul'daki bir uyuşturucu operasyonu kapsamında gözaltına alınan CHP'li Hakkı Süha Okay'ın kardeşi Fehmi Okay tutuklandı.

Mustafa Fehmi Okay, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tarafından yaklaşık 3 saat süreyle sorgulandı.

Savcı Mehmet Berk, sorgulamanın ardından Mustafa Fehmi Okay'ı, tutuklanması istemiyle İstanbul Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesine sevk etti.

Soruşturma kapsamında, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arsan ve 4. Sınıf Emniyet Müdürleri Murat Nemutlu ile Mustafa Aral'ın da aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Fehmi Okay, uyuşturucu ticaretinin reisi olduğu iddiasıyla tutuklanan Habib Kanat'ın sağ kolu ve imalathanenin yöneticisi olmakla suçlanıyor.

Polis, Okay'ın 'hassas burun' olarak bilinen kimyager Hüseyin Fehmi Işık ve imalathanedeki işçilerle yaptığı görüşmeleri tek tek kayda aldı. Telefonda "Kazanlar hazır", "Kazanlar ısındı" şeklinde görüşmeleri saptanan Fehmi Okay, soruşturma kapsamında aranıyordu

 

iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2009 Salı 15:31:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?