30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Felç olan gence 2. darbe

Polis kurşunuyla vurulduktan sonra felç olan Yasin Kırbaş hastaneden taburcu edildi. Kalacak yeri olmayan Kırbaş otele yerleştirildi

Polis kurşunuyla felç olan Yasin Kırbaş’a, tedavi gördüğü hastaneden taburcu edilince, kalabileceği bir yer bulunamadı. Avukatının başvurusuyla Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nca (TİHV) Taksim’de 2 günlüğüne bir otel odasına yatırılan Kırbaş’ı, “bakımını yapamayız” gerekçesiyle Beyoğlu Kaymakamlığı’na bağlı kimsesizler evi de kabul etmedi. Sondası avukatı tarafından değiştirilen Kırbaş’a tedavi görüp barınabileceği bir yer aranıyor.
Anne ve babasının ayrılmasının ardından bir süre sokakta yaşayan Yasin Kırbaş’ın hayatı, yaklaşık 7 ay önce Kadıköy Moda burnunda, polis memuru B.O.’yla karşılaşmasıyla karardı. Yanındaki 2 arkadaşıyla B.O.’yu gasp etmek istedikleri iddia edilen Kırbaş, çıkan arbedede B.O.’nun silahından çıkan kurşunla felç kaldı. Hakkında “yağmalama ve gasp” suçlamasıyla dava açılan Kırbaş, Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde tedavisi sürerken polisten şikâyetçi oldu. Mahkemeye çıkıp ifade veremediği için hakkında yakalama kararı verilen Kırbaş, bu karar nedeniyle fizik tedavi için kendisine yatak ayrılan hastaneye de sevk edilemedi.
Hem sanık hem de kendisini vuran polisten şikâyetçi olduğu dava kapsamında, geçtiğimiz çarşamba günü polislerin Kadıköy Adliyesi’ne götürdüğü Kırbaş, tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalır kalmaz, tedavi gördüğü hastaneden de taburcu edildi.
İşlemler için çağırıldığı adliyede müvekkilinin taburcu edildiğini öğrendiğini anlatan avukat Naciye Demir, “Doktorlar, ‘yapılacak bir şey kalmadığını, fizik tedavi görmesi gerektiğini’ söylemişti. Hastaneden bu kadar çabuk taburcu edileceğini düşünmemiştim. Sokağa atılmış gibi oldu. Dün ben ulaşamamış olsam Yasin’i belki orada bırakacaklardı” dedi.

Babasına ulaşılamadı
İstanbul’da yaşayan babasına ulaşılamayınca Kırbaş’ı, TİHV’nin yardımıyla Taksim’de bir otel odasına yerleştiren Demir, müvekkilinin barınabileceği bir yer bulmak için Beyoğlu Kaymakamlığı’na başvurdu. Kaymakamlık tarafından geçici olarak kimsesizler evine yerleştirilmek istenen Kırbaş, bakımının üstlenilemeyeceği gerekçesiyle bu eve kabul edilmedi.
Kırbaş’ın vücuduna sonda takılı halde 2 gün bir otel odasında tek başına yaşamaya mahkûm edildiğini belirten Demir, müvekkilinin sondasının doktor tarafından değiştirilmesi gerektiğini, sağlıksız koşullar nedeniyle enfeksiyon kapma ihtimali bulunduğunu kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 09:44:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?