4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Felçli sürücü polis kontrolüne takıldı

Kadıköy'de belden aşağısı felçli olan bir sürücü polis kontrolüne takıldı. Görenleri şaşkına uğratan sürücü, kendisine soru soran muhabire, "Ben bu halimle senden daha iyi araba kullanırım. İstediğim yere gidip gelebilirim. Yaptığım yanlış bir şey değil" dedi. Sürücünün, otomobilini kullanmak için tahtadan debriyaj kolu yaptırdığı ortaya çıktı. 

Kadıköy Sahra Mahallesi Ordu Caddesi üzerinde kontrol yapan polis ekipleri, belden aşağısı felçli bir sürücüyü görünce şaşkına döndü. Sol bacağını kullanamayan şoförün debriyaj olarak kendisinin yaptını tahta bir düzeneği kullandığı ortaya çıktı. 

Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı asayiş ekiplerinin Ordu Caddesi üzerinde yaptığı uygulamada çevirdiği 34 UF 5717 plakalı otomobilin sürücüsü kimlik kontrolu için önce aşağıya inmedi. Sürücünün niye inmek istemediği de çok geçmeden anlaşıldı. Belden aşağısının tutmadığı tespit edilen sürücü A.Y.'nin vites değiştirmek için de tahtadan özel bir düzenek yaptığı ortaya çıktı. Yaptığı işin yanlış olduğunu söyleyen muhabire sürücünün verdiği yanıt ise herkesi şok etti. A.Y., "Ben bu halimle senden daha iyi araba kullanırım. İstediğim yere gidip gelebilirim. Yaptığım yanlış bir şey değil" dedi. 

Trafik ekipleri tarafından ehliyetine el konulan ve aracı trafikten men edilen sürücü, belden aşağısı tutmadığı için araçtan inemedi. Bunun üzerine felçli sürücü, bir vatandaş yardımıyla araçtan güçlükle çıkarıldı. Vatandaşın kucağına alarak indirebildiği A.Y., aynı şekilde ticari bir araca bindirildi. A.Y.'nin tahta debriyajlı aracının birçok yerinin hasarlı ve ön camının da kırık olması kazalara davetiye çıkaran sebebleri gözler önüne serdi. Daha önce geçirdiği bir kazada felç olduğu öğrenilen A.Y., ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2008 Çarşamba 11:32:28
Güncelleme :2 Ocak 2008 Çarşamba 11:35:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?