30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Feshane'de 12. İSMEK Sergisi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İSMEK)'in, Feshane Kültür Merkezi'nde düzenlediği 12. İSMEK Genel Sergisi'nin açılışını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş gerçekleştirdi. Dünyanın en büyük el sanatları sergisi olarak kabul edilen sergide, İSMEK kursiyerlerinin binlerce el sanatı ürünü sergileniyor.

İSMEK'ten yapılan açıklamaya göre, açılışı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş tarafından yapılan 12. İSMEK Genel Sergisi, birbirinden güzel ve nadide eserler ile ziyarete açıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursu (İSMEK) kursiyerlerinin el emeği göz nuru binlerce eserinin yer aldığı serginin açılışına Özleyiş Topbaş, İstanbul Valisi Muammer Güler'in eşi Neval Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın eşi Hülya Cerrah, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Tanır, AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Ayfer Yaman, İSMEK'e destek veren Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Küçükmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, İSMEK'in ortak eğitim hizmeti yürüttüğü Hollanda Mondriaan Eğitim Kurumları heyeti ile çok sayıda İstanbullu katıldı.

Açılış öncesinde bir konuşma yapan İBB Başkanı Kadir Topbaş; 230 bin kursiyerin seçme eserlerinden oluşan sergiye hayran kaldığını belirtirken, "İSMEK'in başarısını artık herkes kabul etti. Bu boyuta gelen İSMEK'in artık dünyaca bilinmesi gerek" dedi. "Her yıl burada bu güzel heyecanı birlikte yaşıyoruz. Özellikle bu güzel kurumun oluşumunda ilk harcı atan başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz.

Kurulduğu günden bugüne büyüyen İSMEK 810 bin İstanbulluya hizmet verdi. İSMEK'in başarısını artık herkes kabul etti. Bu boyuta gelen İSMEK'in artık dünyaca bilinmesi gerek. Bunu için farklı çalışmalarımız sürüyor" dedi. Başkan Topbaş binlerce eser arasından seçilerek oluşturulan sergide emeği geçenlere de övgüler yağdırarak, "Burada duydu, heyecan, geçmiş kültürümüzün yansımaları var. Onları siz ortaya çıkardınız. Sizlerin emeği var. Bu güzelliklerin devamı dileğiyle herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ardından başkan Topbaş, 2008-2009 eğitim döneminde eğitim alan 10 kursiyere temsili olarak sertifikalarını takdim etti. İSMEK'in en yaşlı kursiyeri unvanını taşıyan 86 yaşındaki Feriha Sevin Saraç, kalp hastası olmasına rağmen başkan Topbaş'ı ve İSMEK ailesini çok sevdiği için bugün koltuk değnekleri ile sergiye geldiğini söyledi. TRT'nin "Sen Türkülerini Söyle" adlı yarışmasında birincilik kazanan ve aynı zamanda konservatuar öğrencisi olan Elif Avcı da amatör ruhla profesyonel ruhun birleşmesi olarak tanımladığı İSMEK'e çok şeyler borçlu olduğunu söyledi.

Avcı, Başkan Topbaş'ın isteğini kırmayarak bir de türkü seslendirdi. İSMEK kursiyerleri adına bir konuşma yapan radyo-tv sunuculuğu ve programcılığı branşı kursiyeri Aydan Ertopuz bugün çok gurur duyduğunu belirterek "Emekli olmama rağmen gelecekle ilgili hayallerim bitmiş değil. Seslendirme yapmak istiyorum. Bu nedenle İSMEK'in kurslarına katıldım. İletişim fakültesinde okuyan kızım da İSMEK kursiyeri. İSMEK'in eğitimlerinden tüm İstanbulluların istifade etmesini diliyorum" dedi.

Ayrıca Topbaş, İSMEK'e destek veren ilçe belediye başkanlarını sahneye davet ederek teşekkürlerini sundu. Daha sonra Başkan Topbaş sergi açılışını gerçekleştirmek üzere eşi Özleyiş Topbaş ve diğer protokol konuklarını kürsüye davet etti ve hep birlikte açılış kurdelesini kestiler. Sergi alanını gezen başkan Topbaş ve davetliler İSMEK kursiyerlerinin emekleri karşısında hayranlıklarını gizleyemediler.

İSMEK, sergi boyunca Sıtkı Aslanhan "Sınav Öncesi Ailenin Rolü", Kişisel Gelişim Uzmanı Adil Maviş "Düşünce Gücüyle Değişim", Ali Düşenkalkar "Türkçeyi Türkçe Konuşmak İstiyorum", Dr. Nilgün Görken Ramazanoğlu "Dengeli ve Sağlıklı Beslenme", Sibel Turnagöl " Moda Söyleşisi" gibi konu başlıkları altında seminerler düzenleyecek. Sergide ayrıca söyleşiler, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği konserleri, ney ve ud dinletileri de gerçekleştirilecek. 6 - 14 Haziran 2009 tarihleri arasında devam edecek 12. İSMEK Genel Sergisi Feshane Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 13:51:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?