30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

FIBA incelemede!

FIBA'NIN UZMANLARI İSTANBUL OLYMPİC DOME'U İNCELEDİ

2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nın final maçlarına ev sahipliği yapacak olan İstanbul Olympic Dome'daki inşaat çalışmalarındaki son durum FIBA'nın denetçi firması BG / Algoe tarafından incelendi.

2010 FIBA Dünya Şampiyonası öncesinde tesis inşaatlarındaki son durumu gözden geçirmek üzere Türkiye'ye gelen FIBA İnşaat uzmanları Pierre Epars ve Pascal Sorded İstanbul Olympic Dome'da incelemelerde bulundu.

TBF Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Karagözoğlu, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, 2010 Organizasyon Direktörü Emin Balcı ve Yerel Organizasyon Komitesi Yetkilileri ile yüklenici firma Nuhoğlu İnşaat yetkilileri Ali Nuhoğlu ve Sami Milli ile birlikte İstanbul Olympic Dome'da bir dizi incelemelerde bulunan FIBA inşaat uzmanları, ortaya konan çalışmalardan gelen anlamda memnun kaldıklarını ifade ederek, bu aşamadan sonra çalışmaların çok daha zorlu ve yoğun geçeceğinin altını çizdiler.

VARDİYALAR İKİ KATINA ÇIKTI

Yüklenici firma Nuhoğlu İnşaat'ın Genel Müdürü Sami Milli de programın sıkışıklığının farkında olduklarını ifade ederek, bu anlamda çalışmalarını ve vardiyalarını iki katına çıkartarak tempolarını arttırdıklarının bilgisini FIBA uzmanlarına verdi.

Yüklenici firmanın bu kararını memnuniyetle karşılayan ve doğru atılmış bir adım olarak değerlendiren FIBA uzmanları da bu tarihten itibaren çalışmalarını daha da yoğunlaştırması gerektiğini belirtti. İstanbul Olympic Dome'daki inşaat çalışmalarında az bir gecikmenin olduğunu da ifade eden FIBA uzmanları, bu gecikmenin de, ileriki dönemlerde ortaya konulacak yoğun bir program ile üstesinden gelinebilecek bir detay olduğuna inandıklarını ifade ettiler.

İstanbul'daki incelemelerini tamamlayan FIBA denetim uzmanları, bugün de Ankara'ya geçerek yapımı halen devam eden Ankara Arena'da incelemelerde bulunacak.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 12:24:03
Güncelleme :27 Ekim 2009 Salı 13:31:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?