30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Fikir çalışandan, ağaçlar DHL'den

Birleşmiş Milletler'in dünya çapında çevre bilincinin arttırılması amacıyla hayata geçirdiği bir insiyatif olan ve her yıl her yıl 5 Haziran'da kutlanan Dünya Çevre Günü'ne DHL destek vermeye devam ediyor.


Bu sene şirket çalışanlarını sürece daha fazla dahil etmek için "Çevreye Olan Bağlılığım" (My Green Commitment) kapsamında bir online platform oluşturuldu.


Çalışanların çevreyi korumak için paylaşacakları her bir fikir için DP-DHL Grubu'nun desteklediği Plant for Planet ve Birleşmiş Milletler Çevre Programı'nın Milyar Ağaç Kampanyası kapsamında- bir adet ağaç dikilecek.


Ayrıca gönderilen fikirler arasından yapılacak bir çekilişle Trekking Bisikleti'nin de aralarında bulunduğu 10 adet çevreci sürpriz hediye sahiplerini bulacak.
Bütün dünyadaki birçok hizmet birimindeki ışıkları söndürerek, DHL'in sürdürülebilir çevre bilinci için verdiği taahhütleri gösteren ve bu özelliğiyle sembol bir hareket olan "Lights Off", önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da yapılacak.

Bu kapsamda DP DHL, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde, yerel saat ile 13.00 -14.00 arasında, dünyadaki bütün hizmet birimlerindeki ışıkları bir saat boyunca söndürecek.


220'nin üzerinde DHL ülkesinin katılımı ile gerçekleştirilecek olan aktivitede -ortalama olarak, normal şartlarda 250 kamyonetin üreteceği 5.2 metrik ton karbon dioksit salınımının tasarruf edileceği öngörülüyor.


DHL Express Kurumsal İletişim Direktörü Selda Susal konuyla ilgili olarak, "DP DHL Grup'un 2020 ile birlikte karbon salınımını yüzde 30 oranında azaltmayı hedeflediği düşünülecek olursa, çalışanların bu sürece dahil edilmesinin son derece kritik bir konu olduğu görülebilir.

5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü, çalışan arkadaşlarımızın farkındalığını arttırmak ve bütün kamuoyunun dikkatini iklim koruma konusuna çekmek için bir fırsat olarak görüyoruz. Sadece bir dünya var ve ona saygı duymak ve korumak hepimizin sorumluluğu. DHL olarak, küresel çapta harcadığımız bu eforun çevre üzerinde sürdürülebilir bir etki bırakmasını ve bu konudaki sözümüzün bütün iş ortaklarımıza güçlü bir mesaj vermesini umuyoruz" dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 15:09:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?