7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Fikirtepe'de tüp patladı:4 ölü ,1 yaralı

Olay, saat 03.00 sıralarında Kadıköy Fikirtepe Hızırbey Caddesi 2 numarada bulunan 5 katlı Gümüşhane İşhanı'nın zemin katındaki Mehmet ve Ahmet Demirci kardeşlere ait "Somuncubaba Ekmek Fabrikası"nda meydana geldi. Ekmek fırını olarak faaliyet gösteren binada işçi olarak çalışan Hüseyin Özkan, Kemal Baysal, Metin Ahçı, Hasan Arslan ve Ahmet Özbudak isimli 5 işçi, gece işlerini bitirdikten sonra fırının asma katındaki yatakhanelerine çıktı. 5 işçinin de uykuya daldığı sırada, fırının asma katında bulunan ve gaz sıkışması sonucu patlayan tüpler, bir anda fırını savaş alanına çevirdi. Patlama sırasında içeride bulunan işçilerden Hüseyin Özkan, Kemal Baysal, Metin Ahçı, Hasan Arslan, kepenklerin ve kapıların kilitli olması nedeniyle dışarıya çıkamayıp içeride feci şekilde yanarak can verdi. Aynı katta bulunan Ahmet Özbudak isimli bir işçi ise havalandırma boşluğundan atlayarak yaralı olarak kurtulmayı başardı.


Patlama nedeniyle çevrede bombalı saldırı olduğu sanılarak kısa süreli bir panik yaşandı. Patlamanın ardından olay yerine gelen Mehmet Demirci, hem ortağı hem kardeşi olan Ahmet Demirci ile birlikte sinir krizleri geçirdi. Vatandaşların ve polisin güçlükle sakinleştirdiği Demirci kardeşler, uzun süre gözyaşlarına hakim olamadı.
İtfaiyenin yangını söndürme çalışmaları sırasında Uğur Cebeci isimli bir kişi, içeride akrabalarının bulunduğunu söyleyerek içeri girmek istedi. Gözyaşlarını tutamayan Cebeci'yi, polis ve itfaiye erleri sakinleştirmeye çalıştı. Çevreden yardıma koşan bir vatandaş ise fırının camlarını çıplak elle kırmaya kalkışınca bileklerini kesti.
İlk belirlemelere göre yangına, fırında kullanılan sanayi tüplerinden sızan gazın yol açtığı kaydedildi. Patlamanın yol açtığı yangında kül olan cesetler olay yerine gelen ambulanslarla otopsi için Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını bildirdiler.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2004 Salı 10:48:14
Güncelleme :9 Mart 2004 Salı 11:02:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?