3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Filika faciasıyla ilgili fezleke geri döndü

Tuzla tersaneler bölgesinde bulunan Gisan Tersanesinde meydana gelen ve 3 kişinin ölümü ile sonuçlanan filika kazası ile ilgili olarak hazırlanarak Kartal Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen fezleke, "yetkisizlik" kararıyla geri gönderildi. 

11 Ağustos 2008 tarihinde Gisan tersanesinde meydana gelen filika kazası ile ilgili olarak Tuzla Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanarak Kartal'a gönderilen fezleke iade edildi. Tuzla Cumhuriyet Savcısı Yaşar Özen sürdürülen Gisan tersanesinde, ''Serbest düşmeli can filikası'' olarak tanımlanan tam donanımlı teknenin denize atılma testi sırasında meydana gelen ve 3 kişinin öldüğü, bazı işçilerin de yaralandığı kazayla ilgili soruşturmayı tamamladı. Savcılıkça hazırlanan fezlekede, 3'ü adı geçen tersanenin yetkili ve görevlisi 10 kişi hakkında, ''Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak'' gerekçesiyle 3 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası isteminde bulunuldu. 

Tuzla Cumhuriyet Başsavcılığı fezlekeyi, Tuzla'da ağır ceza mahkemesi bulunmaması nedeniyle, yetkili olan Kartal Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmişti.

Gönderilen fezlekeyi değerlendiren Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı ise, şüphelilerin yargılanmasının asliye ceza mahkemesinde yapılması gerektiği görüşüyle, ''Yetkisizlik'' kararı vererek fezlekeyi Tuzla'ya geri gönderdi. 

Gisan Tersanesi'nde meydana gelen kaza ile ilgili soruşturma aşamasında 10 kişi gözaltına alınarak Tuzla Cumhuriyet Savcısı Özen tarafından sorgulanmış, 5 kişi serbest bırakılırken, Burhan Bozdemir, Hayati Aşan, İskender Altın, Metin Ayyıldız ve Ender Keskin, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı.Avukatların yaptığı itiraz üzerine, tutuklu sanıklar da bir süre sonra kefaletle serbest bırakılmışlardı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 15:35:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?