30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Filistin Zirvesi başladı

İstanbul'da düzenlenen 'Uluslararası Filistin Sivil Dayanışma Konferansı'nın açılışı Mescid-i Aksa'dan canlı olarak okutulan Kur'an-ı Kerim ile başladı.

Dünya Müslüman Alimler Birliği, İslam Ulusal Konferansı, Gazze Ambargosunun Kaldırılması ve Filistin'in Kurtuluşu Uluslararası Komitesi, Saldırıya Karşı Küresel Kampanya, Ulusal Arap Konferansı Örgütü, Dünya Müslüman Parlamenterler Forumu, Uluslar arası Kudüs Müessesesi, Filistin İçin İşbirliği Cemiyeti, Arap Doktorlar Birliği, El Muctema Dergisi (Kuveyt) ve Türkiye'den İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından düzenlenen 'Uluslararası Filistin Sivil Dayanışma Konferansı', Beylikdüzü Kaya Ramada Otel'de gerçekleştiriliyor.

Cumartesi günü 23:00'a kadar sürecek olan konferansta Sudan eski Cumhurbaşkanı Müşir Suvar Ez-Zehep, ünlü İslam Alimi Yusuf Kardavi, Hamas Lübnan Temsilcisi ve Sözcüsü Usame Hamdan, Gazze'de boykotun kaldırılması çalışmalarını organize eden ve boykotu delen gemileri yönlendiren Cemal Hüdari, Sudan'dan İsam El Beşir, 48 Öncesi Toprakları Hareketi Başkanı Raid Salah, Dr. Saadettin Osmani, Tom Nelson, Dr. Enver İbrahim, Abdülaziz Es Seyyid gibi isimler konuşmacı olarak yer alacak.

"Filistin'in daimi kurtuluşuna doğru" sloganıyla düzenlenen konferansın açılışı Mescid-i Aksa'dan canlı olarak okutulan Kur'an-ı Kerim ile başladı.
Birçok Arap ülkesinde canlı olarak yayınlanan konferansta Filistin'in kurtuluşu her açıdan ele alınacak. Aktivistler, düşünürler, hukukçular, gözlemciler, insan hakları savunucuları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sosyologlar ve tarihçiler, Filistin'in geleceğini, İsrail'in tutumunu ve saldırılara maruz kalan Filistin halkının yaşadıklarını anlatacaklar. Konferansta Filistin'in kurtuluşu için İslam dünyasına düşen görevler masaya yatırılacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 14:57:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?