4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Filistinliler ülkelerine dönüyor

Gazze'ye yapılan saldırılarda yaralanan ve tedavi için Türkiye'ye getirilen 59 Filistinli vatandaştan tedavileri tamamlanan 18'i daha ülkelerine gönderilecek.


İsrail'in 3 Mart 2008 tarihinde düzenlediği saldırılarda 110 kişi ölmüş, 300'ün üzerinde Filistinli yaralanmıştı. Yaralılardan durumları ağır olan Filistinliler, Gazze'nin Mısır'a açılan Refah Sınır Kapısı'nı geçerek burada tedavi olma yollarını aradı. Bunun üzerine devreye giren İnsani Yardım Vakfı (İHH), durumu ağır 59 yaralıyı İstanbul'a getirerek tedavilerini üstlendi. 7 Filistinli tedavilerinin ardından ülkelerine gönderilirken, bugün de tedavileri tamamlanan 18 kişi ülkelerine uğurlanacak.
Tedavileri tamamlanan Filistinlilerle birlikte basın açıklaması yapan İHH Genel Başkanı Avukat Bülent Yıldırım, "Filistin'den getirilen yararlıların bir kısmının tedavileri tamamlandı ve bugün ülkelerine dönecekler. Müslümanlar Gazze'yi böyle ambargoya tabi tutsaydı, abluka altında bulundursaydı, biz ona da karşı olurduk. Çünkü her insanın temel hak ve özgürlükleri vardır. Filistin'de geçmişte hiç kan akmamıştır 400 yıl boyunca. Ama şimdi kan akmıştır ve hala İsrail ne istediğini ortaya koymuyor" dedi.

Filistinliler adına konuşan Hamis El Kaddam ise, "Şu an Türkiye'de bulunan yaralıların bir çoğu ellerini, ayaklarını, gözlerini kaybeden insanlar. Kimi de çocuklarını kaybetmiş. Bu insanlar neden yaralanıyorlar? Neden ölüyorlar? Gazze'den Mısır'a tedavi için hareket ettiğimizde bu bizim için bir rüya gibiydi. Bundan daha büyük olan ise, Türkiye'den bir grubun gelerek bizim tedavilerimizi üstlenmek üzere bizi Türkiye getirme istekleriydi. Herkesin bizi unuttuğu bir zamanda böyle bir çaba içine girmeleri, bizim maneviyatımıza çok şeyler kattı. Biz Filistinliler olarak, bize yapılan hiçbir iyiliği unutmayız. Türkiye'de isimlerini asla unutmayacağımız kardeşlerimizin olduğunu biz çok iyi öğrendik ve aramızda duygusal bir bağ oluştu" diye konuştu.


Basın açıklamasının ardından tedavileri tamamlanan Filistinliler, Türkiye ve Filistin bayrakları açarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

..
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2008 Pazar 18:09:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?