2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Film gibi "Fidye Operasyonu'

İşadamı amcası İlhan Kamış’tan haber alamadıklarını söyleyerek savcılığa başvuran Hüseyin Kamış’ın ihbarı film gibi bir fidye girişimini ortaya çıkardı. 
Amcası ile son olarak 27 Ocak’ta yüz yüze görüştüklerini ardından yaptıkları telefon görüşmesinde İlhan Kamış’ın ‘Polise gitmeyin’ dediğini söyleyen Hüseyin Kamış’ın ihbarı üzerine harekete geçen emniyet güçleri telefonuna ulaşılamayan işadamının banka hesaplarını incelemeye aldı. Kamış’ın İsviçre’deki hesabından 500 bin doların Timur A.’nın önce Bahreyn’deki sonra da İstanbul’daki hesabına transfer edildiğini belirleyen polis, hesabı bloke ettirmeyip gözetim altına aldı.

BANKADA YAKALANDI

29 Mart günü Kamış’ın hesabından 3 milyon doların daha aynı şekilde A.’nın hesabına transfer edilmek istendiği belirlendi. A.’yı takibe alan polis, banka müdürü ile konuşarak paranın geldiği bilgisinin kendisine verilmesini söyledi.

Banka müdüründen gelen telefon üzerine bankaya giden Timur A. görüşme sırasında polis tarafından gözaltına alındı.

Fındıkzade’deki Papağan Kuruyemiş’in sahibi olan fidyecinin ifadeleri doğrultusunda, Fatih, Şişli, Küçükçekmece ve Gaziosmanpaşa’da düzenlenen operasyonlarda 12 kişi gözaltına alındı. Kaçırılıp fidye istenen işadamı İlhan Kamış ise Küçükçekmece Kayabaşı Köyü’nde bir minibüste elleri kelepçeli halde bulundu. Kamış’ın kendisinden borç isteyen ancak alamayan Mehmet Nail Ö. tarafından kaçırtıldığı belirlendi.

PETROL ZENGİNİ SÜSÜ

Zanlıların İlhan Kamış’ın satılığa çıkardığı yalısına müşteri rolünde Irak’tan gelen zengin işadamları kılığına girdiklerini, Tahsin Ç.’nin de kendisini emlakçı olarak tanıttığı ortaya çıktı. Fidye fikrinin de işadamından borç para isteyip alamayan Mehmet Nail Ö.’den geldiği belirlendi. 12 fidyeci mahkemece tutuklandı.
Akşam
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2007 Salı 06:06:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?