6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Filme konu olan baron yakalandı

HAYATI FİLME KONU OLAN UYUŞTURUCU BARONU

İstanbul'da düzenlenen narkotik operasyonunda gözaltına alınan ve ünlü yönetmen Osman Sınav'ın senaryosunu yazdığı "Pars Kiraz Operasyonu"na konu olan uyuşturucu baronu Hurşit Y. ve 7 adamı 69 kilo 550 gram eroinle yakalandı.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 4 yıl İngiltere'de, 11 yıl İtalya'da uyuşturucu suçundan cezaevinde yattıktan sonra 2007 yılında sınır dışı edilerek Türkiye'ye gönderilen uyuşturucu baronu Hurşit Y.'yi takibe aldı. Hurşit Y.'nin uyuşturucu işine girebileceği ihtimaline karşı teknik ve fiziki takip Nisan ayından bu yana sürdü.

Yapılan takip sırasında "Hayalet Volkan" olarak anılan Hurşit Y. ile bağlantılı kişilerin Hollanda'ya eroin götürecekleri tespit edildi. Polisten kaçmak için aynı anda 9 cep telefonu ve 30 ayrı telefon hattı kullandığı belirlenen Hurşit Y'nin İran'dan getirttiği eroini Hollanda'ya göndermek için harekete geçtiği anlaşıldı. Hurşit Y'nin her kişi ile ayrı bir telefon hattıyla görüştüğü belirilendi.

Takip edildikten sonra Kocaeli'nde durdurulan bir otomobilde yapılan aramalarda, bavulların içersinde 134 paket halinde 69 kilo 550 gram eroin ele geçirilirken 2 kişi gözaltına alındı. Kocaeli'nde 14 ayrı adrese yönelik olarak özel harekatçılarla birlikte sürdürülen operasyonlarda ise 6 kişi daha gözaltına alındı.

Bu adreslerden biri olan Sapanca'daki bir villada Hurşit Y, sevgilisi olduğu ileri sürülen Türkmenistan uyruklu Gulshırın R. İle birlikte gözaltına alındı.

Narkotik Şube Müdürlüğü'nde sorgulaması yapılan Hurşit Y., Gulshırın R., Osman K. Bilgin A., Emin A., İbrahim Ç., Cengiz E., Zekai S. işlemlerinin ardından bu sabah İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

Uluslararası uyuşturucu kaçakçısı olan Hurşit Y. İtalya'da tutuklu bulunduğu süre içerisinde yönetmenliğini Osman Sınav'ın yaptığı ve konsept danışmanlığını ise İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü'nde görevli Baş komiser Zafer Ercan yaptığı 'Pars' "Kiraz Operasyonu" filmine konu olmuştu. Hurşit Y'nin hayatından bir kesitin işlendiği filmin senaryosu hazırlanırken, yönetmen Osman Sınav ve ekibi, sık sık Narkotik Şubesi yetkilileri ile görüş alışverişinde bulundu. Maceralı yasadışı hayatı filmlere konu olan uyuşturucu baronu Hurşit Y, İtalya'da düzenlenen bir operasyonda 60 kilo eroinin sahibi olduğu iddiasıyla 21 yıl hapis cezasına çarptırılmış, 11 yılını tamamladıktan sonra Türkiye'ye iade edilmişti. Öncesinde 4 yıl İngiltere'de yine uyuşturucudan cezaevinde yatan Hurşit Y'nin, Türkiye'de de iki ayrı cinayetten dolayı 4 yıl cezaevinde yattığı ve afla tahliye olduğu öğrenildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2010 Salı 14:32:02
Güncelleme :30 Kasım 2010 Salı 22:37:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?