2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Finar D&B'den"Sonbahar Kampanyası"

Türk ekonomisinin belkemiği KOBİ'lerin büyümeleri ve dünyaya açılmaları için kolları sıvayan kredi değerlendirme şirketi Finar D&B, "Sonbahar Kampanyası" başlattı. Kampanya kapsamında, Türk şirketlerine, tüm dünyada geçerli olan D&B rating raporu, yalnızca 100 dolara veriliyor.
 
Finar D&B, ekonomide çarkın en önemli dişlilerinden biri olan KOBİ'lerin önünü açmak amacıyla önemli bir kampanya başlatıyor. Basel II'nin yol gösterdiği şekilde kredi risk yönetimi yapılabilmesi için bankalar artık şirketlerin rating notuna başvuruyor. Bankalardan daha kolay kredi alabilmek ya da uluslararası alanda ticarete atılabilmek için şirketlerin elinde "ratinglerinin" olması gerekiyor. Uluslararası ticaret ve bankacılık platformlarında geçerliliği olan D&B Rating'i dünyanın kapılarını Türkiye'deki KOBİ'lere sonuna kadar açıyor.
 
Dünya genelinde Türkiye dhil 110 milyon şirketin rating raporunu Türkiye'de kredi bilgisi talep eden kurumsal kullanıcılara sunan Finar D&B, rating notu almanın şirketlerin sandığı kadar yüksek maliyet taşımadığına dikkat çekiyor. Finar D&B Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Selim Seval, 100 dolar gibi düşük bir fiyatla, dünyadaki ticaret kapılarının Türk şirketlerine sonuna kadar açılacağına dikkat çekerek, "1989 yılından günümüze 40 bin Türk şirketinin ratingini hesapladık ve iyi not alanlara dünyanın ticaret ve kredi kapılarını açtık. Özellikle AB ve ABD ile ticaret yapan veya yapmayı planlayan şirketlerin atması gereken bir adım bu. Yurt dışından daha uygun koşullarla mal veya kredi temin etmek için tedarikçileriniz veya borç veren kuruluşlarınız yüksek kredi değerliliğine sahip olduğunuzdan emin olmak isterler. Bunun için de mutlaka D&B raporuna bakarlar. D&B Rating'ine sahip olmak için binlerce dolar değil sadece 100 dolar ödemeniz yeterli" dedi.
 
Bir şirketin faks makinesine vereceği para ile eşit miktarda bir harcamaya denk düşen rating notu, iş hacmini büyütmek için bankalardan alınacak kredilerin ve dünyanın dört bir yanına yayılacak ticari ilişkilerin anahtarı niteliğini taşıyor. Dr. Seval, uluslararası ticaretimize büyük yararlar sağlayacak bu kampanya için KOBİ'lerin en kısa zamanda başvurarak bu olanaktan yararlanmalarını öneriyor.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2006 Çarşamba 17:30:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?