6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Firari baron 14 yıl sonra yakalandı

FİRARİ UYUŞTURUCU BARONU 14 YIL SONRA YAKALANDI

Uyuşturucu kaçakçılığı suçundan 14 yıldır aranan ve hakkında kesinleşmiş 24 yıl hapis cezası bulunan Hakkari'deki "Canan" aşiretinin mensubu olan Tahsin Canan, yakalandı. Canan'ın firarda olduğu süreçte suçtan temin ettiği parayla çiftlik evleri ve benzin istasyonları satın alarak işlettiği ortaya çıktı.

Sakarya'da 1996 yılında 733 kilo 930 gram bazmorfin ve 200 gram eroinin ele geçirilmesi olayından 24 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 14 yıldır aranan Tahsin Canan, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Canan'ın üzerinde kardeşi Ali Canan'a ait bir adet sahte kimlik çıktı. Tahsin Canan'ın firarda olduğu süreçte kardeşinin adına kayıtlı sahte kimlikle 14 yıl gizlendiği belirtildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kendilerine gelen bir istihbari bilgi üzerine harekete geçti. Bostancı'da tespit edilen bir adrese 6 Ağustos 2010 günü düzenlenen operasyonda üzerinde Ali Canan, kimliği bulunan şüpheli gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen zanlının üzerindeki kimliğin kardeşine ait olduğu kendi adının ise Tahsin Canan, olduğu anlaşıldı. 55 yaşındaki Tahsin Canan'ın 7 Eylül 1996 tarihinde Sakarya ili Sapanca ilçesinde düzenlenen ve 733 kilo 930 gram bazmorfin ve 200 gram eroinin ele geçirildiği operasyonun firari zanlısı olduğu ortaya çıktı. Hakkında 24 yıl kesinleşmiş hapis ve 7 bin TL para cezası bulunan Tahsin Canan'ın 14 yıldır polis tarafından arandığı belirtildi.

Yetkililer, zanlı Tahsin Canan'ın 14 yıl boyunca kardeşi Ali Canan'ın kimliğini kullanarak saklandığını belirtti. Tahsin Canan'ın firarda olduğu süre içinde ise daha önce uyuşturucudan elde ettiği çiftlik evleri ve benzin istasyonlarını işlettiği bildirildi.

Öte yandan Tahsin Canan'ın suç ortağı Hurşit H.'nin operasyon sırasında yakalandığı ve hala cezaevinde yattığı ifade edildi. Hurşit H.'nin kazandığı uyuşturucu parasından terör örgütü PKK'ya 1 milyon TL yardım ettiği iddia edildi. Hakkari'deki Canan aşireti mensubu olan Tahsin Canan'ın bir akrabasının da daha önce milletvekilliği yaptığı öğrenildi. Emniyette işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Tahsin Canan, tutuklanarak Metris Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2010 Çarşamba 12:51:05
Güncelleme :11 Ağustos 2010 Çarşamba 13:51:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?