1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Firari boğa ortalığı birbirine kattı

Dolapdere'de hayvan pazarından kaçan 300 kiloluk boğa, önüne çıkanları ezip geçti. Benzin istasyonunda kıstırdığı boğanın boynuz darbesinin ardından üzerinden geçtiği yaşlı adam hastaneye kaldırılırken, ortalığı birbirine katan boğa gözden kayboldu. 

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıkların sürdüğü Dolapdere'deki hayvan pazarına getirilen 300 kiloluk boğa, sahibinin elinden kaçarak ortalığı birbirine kattı. Boğanın sahibi başta olmak üzere, çevreden yetişen vatandaşlar boğayı yakalamak için seferber oldu. Çevresinde toplanan vatandaşları görünce iyice ürken boğa, hızla koşarak bir çıkmaz sokağa girdi. Boğanın sokaktan çıkışını engelleyebilmek için sokağın girişine zabıta aracı park edildi. Fakat boğa, arada kalan bir boşluktan faydalanarak sokaktan kaçmayı başardı. Kaçarken park halindeki bir otomobilin ön kısmını ezen boğa, Dolapdere Caddesi'ne doğru yöneldi. Bu sırada araç sahibi, yaşanan kargaşaya rağmen boğanın neden olduğu maddi hasarın karşılanması için sahibinden yardım istemeye çalıştı.
 
Araç ve boğa sahibi kargaşa sırasında kısa süreli tartışırken, Dolapdere Caddesi'ne yönelen boğayı yakalamak için vatandaşlar seferber oldu. Boğaya müdahale etmeye çalışan bazı vatandaşlar, hayvanın hızla üzerlerine koşması üzerine paniğe kapılarak kaçtı. Kaçan boğa trafiği de alt üst ederken, ellerinde çuval ve iplerle koşan vatandaşlar, hayvanı kırmızı ışıkta araçların beklemesinden faydalanarak yakalamak istedi. Gerçekleştirilen onca girişime rağmen azgın boğa her seferinde kaçmayı başardı. 

Dolapdere Caddesi'nde bir sure ilerleyen boğa, yol üzerindeki bir akaryakıt istasyonuna girdi. Bu sırada vatandaşlar, bir kamyonetle boğayı sıkıştırmaya çalıştı. Kamyonetten de kurtulmayı başaran boğa, bu sırada karşısına çıkan Erdoğan Sülün'ü (62) ağır yaraladı. Azgın boğa, boynuz darbesiyle yere yığdığı Sülün'ün üzerinden geçti. Boğa kaçarken, nefes almakta zorlanan Sülün'ün yardımına oğlu ve vatandaşlar koştu. Vücudunda kırıklar oluşan yaşlı adam, çağırılan ambulansın olay yerine gelmemesi üzerine su kamyonetinin kasasına yüklendi. Taksim İlkyardım Hastanesi'ne kaldırılan Erdoğan Sülün'ün hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
 
Ortalığı birbirine katan boğa, akaryakıt istasyonundan da kaçtıktan sonra Dolapdere'nin ara sokaklarına yöneldi. Boğanın girdiği dar sokağın bir ucuna kamyon konulup, diğer ucuna da vatandaşlar toplanarak hayvanın kaçması engellenmeye çalışıldı. Bir müddet bekleyen azgın boğa, daha sonra tüm hızıyla onlarca insanın üzerine doğru koşmaya başladı. Paniğe kapılan vatandaşlar da koşuşturmaya başlayınca ortaya ilgniç görüntüler çıktı. Bu sırada hızla koşan boğa, 15 yaşlarındaki bir çocuğa vurdu. Duvara savrulan çocuk, şans eseri, olayı yara almadan atlattı. Boğayı yakalama operasyonuna bir ambulans da eşlik ederken, azgın boğa gözden kayboldu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2007 Cumartesi 15:24:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?