7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Fırat hala kayıp

İKİTELLİ'DEKİ KAZANIN ARDINDAN

TEM Otoyolu İkitelli mevkii yan yolda meydana gelen kazada ölen 12 kişinin Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemleri sürüyor.

Kaza sırasında minibüste bulunan Fırat Şahbudak isimli çocuğun, anne ve babasının öldüğü kazadan sonra kaybolduğu bildirildi.

İkitelli'de dün akşam saatlerinde yaşanan kazaya ilişkin ortaya çıkan görüntüler, kazaya kırmızı ışıkta geçen minibüsün neden olduğunu ortaya koydu. Kırmızı ışıkta geçen Fuat Barın'ın kullandığı yolcu minibüsünün, Adem Gildam'ın kullandığı su tankeriyle çarpışması sonucu Bahri Şahbudak (55), eşi Ayşe Şahbudak, Naci Dulkadir (38), eşi Hasibe Dulkadir (36), kızları Derya Dulkadir (9), Selahattin Bektaş, yakını Bektaş Bektaş, Çiçek Bektaş, Ayhan Üstün, İnci Tezlik, Murat Özdemir ve Ramazan Zeyrek hayatını kaybetmişti. Kazadan sonra öldüğü açıklanan Şahbudak çiftinin oğulları Fırat'ın ise kayıp olduğu bildirildi.

Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'nda bulunan cenazeler henüz ailelere teslim edilmedi. Ali Tıp'taki işlemler sürerken, kurum önünde toplanan kazada ölenlerin yakınları cenaze işlemlerinin uzun sürmesi nedeniyle tepki gösterdi. Bahri Şahbudak ve eşi Ayşe Şahbudak'ın cenazelerini teslim almak için Adli Tıp Kurumu'na gelen Sami Aksoy, "Onca saattir buradayız, yakınlarımızın cenazelerini alamıyoruz. Bizimle ilgilenmiyorlar. Bir de sosyal devlet olduğumuzu söylüyorlar. İstanbul'un göbeğinde bir kaza oluyor, 12 kişi ölüyor. Ama bu ilin yöneticileri bizimle ilgilenmiyor. Başbakan, cumhurbaşkanı, vali, emniyet müdürü, sağlık müdürü basketbol maçına gidiyor. Basketbol maçı bizim canlarımızdan önemli mi? Fırat'ı hala bulamıyoruz. Hastane hastane arıyoruz. Yetkililer bize yardımcı olmuyor. Samatya'da hastanede bir çocuk bulduk, gittik baktık. Ancak yüzü gözü şiş olduğu için tanınmayacak halde" şeklinde konuştu.

Nejmettin Şahbudak ise dün geceden beri Adli Tıp Kurumu önünde beklediklerini belirterek, "Önceden 3 yakınımızın öldüğünü düşündük ama şimdilik 2 tane. Fırat'ı bulamıyoruz, hala arıyoruz" dedi.

İKİTELLİ'DEKİ KAZANIN ARDINDAN
İKİTELLİ'DEKİ KAZANIN ARDINDAN
İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2010 Pazartesi 13:27:03
Güncelleme :13 Eylül 2010 Pazartesi 20:33:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?