4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Fırın ve tatlı imalathanelerine baskın

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte pasta ve tatlı imalathanelerine yönelik denetimler sıklaştırıldı. Güngören'de bir imalathaneyi denetleyen ekipler, fare dışkılarıyla karşılaştı. 

Güngören Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Yıldırım, beraberindeki zabıta ve sağlık personeliyle birlikte bölgedeki fırın, tatlı ve pasta imalathanelerini denetledi. Denetimlerde genel olarak birçok işyerinin prosedüre uygun çalıştığı gözlenirken, bir tatlı imalathanesindeki fare dışkıları dikkat çekti. 

Öncelikle bir fırını denetleyen ekipler, tezgahları ve üretim yerlerini yakından inceledi. Unların sağlıksız şekilde üzeri açık bekletildiğini gören ekipler, iş yeri sahiplerini sözlü olarak uyardı. Denetim sırasında girilen bir tatlı imalathanesindeki görüntüler ekipleri şaşkına çevirdi. Etraftaki fare dışkılarını gören ekipler, iş yeri çalışanına imalathanenin neden temiz tutulmadığını sordu. "Burada yapılanları siz yiyor musunuz?" sorusuna "Evet, tabii ki" cevabını veren iş yeri çalışanının, fare
dışkısını görünce "Burada yapılanları artık ben de yemem" demesi dikkat çekti. 

Denetim kapsamında sağlıksız şartlar altında üretim yapan iş yeri sahipleri uyarıldı. Baskın yapılan bir fırında ise, hijyen şartlarına uygun üretim yapıldığı görüldü. Tüm çalışanların galoş kullandığı, bütün bölümlerin ayrı ayrı temiz tutulduğu fırında, tümüyle hijyen kurallarına uyulduğu gözlendi. 

Güngören Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Yıldırım, "Yaklaşan Ramazan ayı öncesinde denetimleri sıklaştırdık. Vatandaşın sağlığı için çalışıyoruz, denetimlerimiz sürecek" dedi. Uygunsuz şartlar altında imalat yapan iş yerlerini sözlü şekilde uyardıklarını ifade eden Yıldırım, "Denetimlerimiz artarak devam edecek. Sağlıksız şekilde üretim yapan iş yerlerine geçit vermeyeceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 11:13:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?