3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Fırın ve tatlıcılara gece baskını

Esenler Belediyesi zabıta ekipleri, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle ilçedeki fırın ve tatlıcılara baskın düzenledi. 

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan'ın da katıldığı denetimlerde uygunsuz koşullarda imalat yapan işyerleri mühürlendi. 

Esenler Belediyesi zabıta ekipleri, ilçedeki fırın ve tatlıcılar gece yarısı denetlendi. 

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan'ın da katıldığı denetimlerde bazı işyerlerindeki sağlıksız koşullar dikkat çekerken, gerekli koşulları taşımayan işyerleri zabıta ekipleri tarafından mühürlenerek üretim yapması engellendi. Bazı işyerlerinin ise daha önce mühürlenmesine rağmen faaliyet gösterdiği tespit edildi. Bu işyerleri yeniden mühürlenirken, sahipleri hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi. 

Yapılan denetimlerde ilginç görüntüler oluştu. Fırın ve tatlıcıların bazılarında sağlıksız koşullarda üretim yapıldığı, işyerinde böcekler gezdiği görüldü. İşyeri çalışanları ise kendilerini ilginç bir şekilde savundu. Çalışanlardan bazıları, basın mensuplarına "Böcek her yerde olur, sizin evinizde yok mu?" derken bir çalışan da "İnsan sağlığı önemli mi, bugün mü önemli oldu? Bütün işyerleri aynı" diyerek kendini savunmaya çalıştı. 

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan ile çöpten kağıt toplayan bir vatandaş arasında da ilginç diyalog yaşandı. Karşısındakinin belediye başkanı olduğundan habersiz olan kağıt toplayıcısı, Öcalan'a, "Ekmek parası için kağıt topluyorum ama belediye başkanı izin vermiyor" dedi. Öcalan ise kağıt toplamanın yasak olmadığını, fakat çöplerin dağıtılmaması gerektiğini söyledi. Daha sonra kağıt toplayıcısına, "Başkanı tanıyor musun? Başkandan bir isteğin var mı? Ben ileteyim kendisine" diye soran belediye başkanı kimliğini açıklamadı. Kağıt toplayan vatandaş ise her şeyden habersiz, "Kağıt toplamayı yasaklamasın, ekmek parası kazanıyoruz" diye konuştu. 

Denetimlerin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Belediye Başkanı Mehmet Öcalan, "İlçede 2 bin 600 esnafı eğitimden geçirildik, nasıl üretim yapılacağı konusunda bilgiler verdik. Gerekli koşulları taşımayan işyerlerine gerekli cezaların verileceğiz. Düzeltmek isteyen koşulları yerine getirip bize başvuracak ve faaliyetlerine devam edecek" ifadelerini kullandı. 

Öcalan, "Halkın sağılığıyla kimsenin oynamasına müsaade etmeyeceğiz, denetimler aralıksız devam edecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 13:03:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?