4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Fırınlara sıkı denetim

Ümraniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, denetim yaptığı 99 ekmek fırınından 32'si hakkında yasal işlem yaptı. 

Ümraniye Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, daha sağlıklı ve hijyenik bir ortam üretim yapılabilmesi için ilçede bulunan ekmek fırınlarına yönelik denetimlerini artırdı. Zabıta ekipleri, ilçede bulunan 99 fırını denetleyerek, halk sağlığını olumsuz yönde etkileyecek şekilde üretim yapan 32 işletme hakkında yasal işlem yaptı. Denetimlerde, çalışan personelin önlük kullanımı ve sağlık muayene cüzdanlarının olup olmadığı, tırnak kontrolü, dolap ve diğer araç gereçlerin temizliği, eksik gramajlı ekmek imal edilip edilmediği başta olmak üzere, Ümraniyelilerin daha temiz ve sağlıklı ürün tüketmesi kapsamında, ekmek fırınları genel kontrolden geçirildi. Denetimlerde, fiyat listesi bulunmayan fırınlar uyarılırken, temel gıda maddesi olan ekmeğin üretildiği fırınlarda, temizlik koşullarına riayet edilmesi yönünde ilgililere ikaz ve uyarılar yapıldı. 

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, denetimlerle halkın sağlığıyla oynayanlara göz açtırmadıklarını söyledi. Zabıta ekipleri tarafından ekmek fırınlarının sürekli kontrollerden geçtiğini belirten Başkan Can, "Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için her şeyden önemlidir" dedi. 

Denetimlerin büyük bir titizlikle yapıldığını belirten Başkan Can, "Ümraniyelilerin sağlığı ve huzuru için denetimler periyodik olarak devam edecek. Halkımız da haksız kazanca sebebiyet verilen durumlarda, eksik gramaj ya da hijyen şartlarına uymayan işyerleri tespitlerinde hassasiyet gösterip, şikayette bulunsunlar" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 17:32:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?