30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

’First lady’ler İstanbul'da buluşacak

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Ortadoğu ve Avrupa’nın "first lady"leriyle "Filistin’de savaşı durdurun" çağrısı yapmaya hazırlanıyor.

Emine Erdoğan, önceki gece ani bir kararla İsrail’in Gazze saldırıları nedeniyle Ortadoğu ve Avrupa ülkelerinin "first lady"lerini tek tek aradı. "Firt lady"lere, Gazze halkının zor durumda olduğunu anlatan Emine Erdoğan, "Gelin birlikte barış çağrısı yapalım" teklifinde bulundu.

Erdoğan’ın teklifi Fransa First Lady’si Carla Bruni, İspanya First Lady’si Sonsoles Espinosa, Suriye First Lady’si Esma Esat, Ürdün Kraliçesi Raina, Lübnan Cumhurbaşkanı’nın eşi Vefa Süleyman, Azerbaycan First Lady’si Mihriban Aliyev, Fas Kraliçesi Lalla Selma, Katar Kraliçesi Şeyha Mozah’a iletildi.

Cumartesi günü saat 15.00’de yapılacak zirve için henüz yer belirlenemedi. Emine Erdoğan’ın ani kararı nedeniyle yer arayışına giren ekibi, şu an Çırağan ve Four Seasons otelleriyle görüşme yapıyor. Emine Erdoğan, teklifini kabul eden "first lady"lere Boğaz’da bir de akşam yemeği verecek. Yemeğe toplumun önde gelen iş kadınları, kadın sanatçılar, sivil toplum örgütü temsilcileri katılacak. "First lady"ler zirvesi ile Gazze’de yaşanan drama dünyanın dikkatini çekmek amaçlanıyor. "First lady"ler zirvede bölge halkı için maddi yardım da isteyecek.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 09:03:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?