7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Fırtına deniz ulaşımını etkiliyor

Saatteki hızı 70-80 kilometreye kadar ulaşan şiddetli rüzgar nedeniyle Çanakkale ve İstanbul boğazlarını geçemeyen 25 gemi Şarköy’de bekliyor.

Marmara Denizi’nde seyreden yerli ve yabancı 40 tanker ile şilep, Çanakkale ve İstanbul boğazlarından geçişin fırtına nedeniyle zorlaşması üzerine dün akşam Şarköy’de demirledi.

Şilep ve tankerlerden 15’i bu sabah İstanbul Boğazı’ndan geçmek üzere ayrılırken, Çanakkale Boğazı’ndan geçişlerin normale dönmemesi nedeniyle 25 gemi Şarköy’de bekliyor.

Kabatepe-Gökçeada arasındaki deniz ulaşımı durduruldu

Kabatepe-Gökçeada arasındaki deniz ulaşımı, Kuzey Ege’de hızı saatte 60-70 kilometreye ulaşan poyraz nedeniyle geçici olarak durduruldu.

Türkiye Denizcilik İşletmeleri yetkilileri, kuvvetli poyraz nedeniyle Kabatepe-Gökçeada arasındaki araba vapuru seferleri yapılamıyor.

Yetkililer, Çanakkale-Eceabat ve Gelibolu-Lapseki arasındaki arabavapuru seferlerinin normal olarak sürdürüldüğünü belirttiler.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, poyrazın öğle saatlerinde şiddetini arttıracağını ve cuma günü sabah saatlerine kadar etkisini sürdüreceğini açıkladılar
kenthaber-ajanslar-istanbul
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2004 Perşembe 15:09:32
Güncelleme :4 Kasım 2004 Perşembe 17:21:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?