6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Fırtına tekne batırdı!

İstanbul'da etkili olan fırtına, Beykoz'a bağlı Poyrazköy Limanı'nda büyük hasara neden oldu. Limanda bulunan bir tekne batarken, iki tekne de batma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Yoğun kar yağışının etkisine giren İstanbul, bir yandan da şiddetli rüzgarla boğuşuyor. Beykoz'a bağlı Poyrazköy Limanı'nda, yıldız poyraz fırtınası ve oluşan dev dalgalar nedeniyle büyük hasar meydana geldi. Limanda bulunan 136 tekne adeta fındık kabuğu gibi savrulurken, 240 metrelik sahile sahip limanda çok sayıda balıkçı ağı denize sürüklendi. Oluşan dev dalgalar, koruma duvarını aşarak kıyıya kadar ulaştı. Fırtına nedeniyle bir ufak tekne battı, iki tekne de batma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Örnek Su Ürünleri Kooperatifi Liman Müdürü Nurettin Uzun, bölgede 6 yıl önce de benzer bir afet yaşandığını hatırlatarak, "Felaketten sonra bu duvarlar yapıldı. Bu seferki daha şiddetli olduğu için büyük zarar gördük. Rıhtım alanındaki tüm ağlar denize sürüklendi. Bir teknemiz battı. Çok büyük zararımız var. Yardım gelirse en azından batma tehlikesi olan iki tekneyi kurtarabiliriz" dedi.

Röportaj sırasında arkadan gelen dalgalar, Uzun'a zor anlar yaşattı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2010 Cumartesi 19:38:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?