7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Fleet Race yarışları yapıldı

FLEET RACE 2. YARIŞLARI YAPILDI

Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü (TAYK) ve İstanbul Yelken Kulübü (İYK) işbirliği ile yapılan Fleet Race Cup 2010 2. yarışı Ataköy parkurunda dokuz yelkenlinin katılımı ile yapıldı.

Hava raporlarının kuvvetli güney-güney batı yönlü rüzgar tahmini verdiği yarış günü start, tahminlerin aksine 15 knot havada, saat 12.00'de verildi. İlk şamandırayı Ali Kemal Tüfekçi ve ekibi başta döndü, onları Selim Kakış ve ekibi takip etti. Şamandıra dönüşü sırasında iskele-sancak yol hakkı nedeniyle Aliş Kemal Tüfekçi tarafından protesto verilen Burak Cora ve ekibi, yarış hakemleri tarafından hatalı bulundu ve ceza dönüşü uyguladılar. 2. şamandıra dönüşü sırasında rüzgar hızı iyice azaldı ve 10

knot'un altına düştü. Bu kolda ise Selim Kakış ve ekibi liderliği ele geçirdi ve yarışın sonuna kadar bırakmadı. Yarışın finişi büyük heyecana sahne oldu. Oldukça yakın seyreden tekneler arasında Selim Kakış ve Ali Kemal Tüfekçi neredeyse yan yana finiş aldılar. Birincilik 2 saniye ile Selim Kakış'ın oldu.

Günün 2. yarışı için komite ve ekipler hava bekledi, ama rüzgar tüm meteoroloji tahminlerinin aksine iyice durdu, komite de yarışların bittiğini duyurdu. Fleet Race Cup 2010 2. yarış sonunda birincilik, Selim Kakış ve Ameera ekibinin, ikincilik 2. Ali Kemal Tüfekçi ve Sensei ekibinin, üçüncülük ise Onur Erardağ ve Duckling ekibinin oldu.

3 ve 4. yarışlar 27-28 Şubat'ta Kalamış parkurunda yapılacak.

FLEET RACE 2. YARIŞLARI YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2010 Cumartesi 17:30:01
Güncelleme :20 Şubat 2010 Cumartesi 17:51:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?