3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Fon yöneticileri İstanbul'da buluştu

Dünyanın önde gelen fon yöneticileri, Yapı Kredi Portföy ana sponsorluğunda, Terrapinn tarafından düzenlenen "Funds World Turkey 2008" konferansı için İstanbul'da bir araya geldi. 

Dünyanın önde gelen ve Türkiye'nin en büyük fon yöneticilerini bir araya getiren Funds World konferansı, Türkiye'de ilk kez Yapı Kredi Portföy'ün ana sponsorluğunda başladı. 

Kurumsal yatırımcılar, yatırım fonları, emeklilik fonları, serbest yatırım fonları katılımcıları ile ekonomi, siyaset ve finans dünyasından önemli isimlerini buluşturan konferansta Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, SPK Başkanı Turan Erol ve İMKB Başkanı Hüseyin Erkan birer konuşma yaptı. Uluslararası fonlar için Türkiye'deki yatırım fırsatlarının ve Türk fon endüstrisi potansiyelinin ortaya konulduğu konferansta kurumsal yatırımcılar için de yatırım stratejileri tartışıldı. 

Türkiye'de ilk kez düzenlenen "Funds World Turkey 2008" konferansına ana sponsor olarak destek veren Yapı Kredi Portföy'ün Genel Müdürü Didem Gordon yaptığı açılış konuşmasında konferansın zamanlama açısından tarihe tanılık ettiğimiz kritik bir dönemde gerçekleştiğini belirtti. Bölgesel olarak başlayan subprime krizinin, bugün, küresel çapta derin bir kredi krizine dönüştüğünü belirten Gordon, bu durumun ekonomiler üzerinde uzun vadeli olumsuz etkileri olacağını sözlerine ekledi. Gordon, "Dünya finansal sistemlerinin çökme eşiğine geldiği bu günlerde, gelişmiş ülkeler arasında, öncelikle para piyasası sistemlerinin çalışması için bir dizi önlem alınıyor. Ümit ediyoruz ki, piyasaların en başta ihtiyacı olan güven, yakında tekrar tesis edilmeye başlanır. Tabii, daha da kritik konu, bu ortama neden olan, sistemsel zayıflıkların giderilmesi için gerekli düzenlemelerin de eşzamanlı olarak yapılmaya başlanması." dedi. 

Türkiye'de mortgage, subprime yükünün olmadığını ve aracı kurumların ya da yatırım bankalarının bu iş nedeniyle sermayelerinin erimediğini belirten Gordon, "Bankacılık sistemimiz güçlü, fakat Türkiye'nin bu krizden ve doğuracağı sonuçlardan etkilenmemesi mümkün değil. Bununla birlikte, dünya çapında riskin yeniden tanımlandığı bu dönemde; Türkiye'ye has birtakım fırsatlar da ortaya çıkabilir mi sorusuna yanıt arayacağız. Bu konferansta Türk fon endüstrisinin gelişmesinin -özellikle içinde bulunduğumuz bu küresel kriz ortamında- Türkiye için neden önemli olduğunun da altının çizileceğine inanıyorum." dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 20:15:22
Güncelleme :15 Ekim 2008 Çarşamba 20:20:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?