30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Formula-1 için üst seviyeye güvenlik

Türkiye'de yapılacak olan Formula-1 yarışları için geri sayım başlarken, bölgede görev yapacak olan jandarma güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkardı. Formula-1 alanında kuş uçurtmayan Jandarma ekipleri, son teknoloji silah ve teçhizatları ile göz doldurdu.

Yarışların yapılacağı Kurtköy'deki Formula -1 için hummalı hazırlıklar devam ediyor. Yarın başlayacak yarışlar öncesinde bölgenin güvenliğini sağlayacak olan Jandarma, alanda tatbikat yaptı. Ankara'dan gelen Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı'na (JÖYAK) bağlı ekipler görev yapacağı belirtilirken, ekiplerin son teknoloji silahları ve görüntüleri ile dikkat çektiler. JÖYAK'a bağlı ekipleri ile birlikte görev yapacak olan 2 tane bomba imha köpeğine ise araçlarda bomba araması yaptırıldı. JÖYAK'a bağlı ekipler tatbikat sırasında araçları ile hareket ettikten sonra F-1 pisti girişinde araçlarından inip, modern görüntüleri ve silahları ile basın mensuplarına görüntü verdiler. Ellerindeki teknoloji harikası silahlarla nokta atışı yapabilen ekipler daha sonra araçlarına bindi.

JÖYAK dışında bölgede görev yapacak diğer ekipleri ise F- F alanına giriş yaparken, motorize jandarma ekiplerinin de motor üzerinde ayakta geçiş yapmaları dikkat çekti. Jandarmanın kuş uçurtmadığı bölgede bin personelin yapacağı belirtilirken, güvenliğin en üst seviyede tutulacağı kaydedildi.

BOMBA İMHA ROBOTU KULLANILACAK
Bu yıl yarışlarda görev yapacak olan personel kadar teknolojinin kullanılması dikkat çekiyor. İlk kez ülkemizde böylesine bir organizasyonda teknoloji harikası bomba imha robotu kullanılacak. Jandarma aracında bulunan Bomba İmha Robotu uzaktan kumanda ile yere konulan paletler üzerinden aşağı indirildi. Temsili bir şüpheli paket ise robot tarafından uzaktan kumanda ile etkisiz hale getirildi. Yarışların yapılacağı süre boyunca fark edilen bütün şüpheli paketler teknoloji harikası robot ile imha edilebilecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 18:25:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?