3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Formula 1 önlemleri

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, 25, 26 ve 27 Ağustos tarihlerinde Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'inin yapılacağı İstanbul Park ile çevresi ve bölgedekiyol güzergahlarında emniyet ve trafik yönünden gerekli tüm önlemleri aldı.

İl Jandarma Komutanlığı, 3 günde 200 bin kişinin katılması beklenen yarışlar için 1500 personel görevlendirdi.

Bu kapsamda, İstanbul Park'ta güvenliği tehdit edebilecekher türlü maddenin içeri sokulmasını engellemek amacıyla giriş kapılarında özel güvenlik personeli ve görevli jandarmaekipleri tarafından yapılacak kontrollerde, duyarlı kapı, x - ray cihazı, el dedektörü ve ayna kullanılacak. Ayrıca, yarışları izlemeye gelen bayanların detaylı aramalarının yapılması için 8 kadın astsubay hazır bulunacak.

Bunun yanı sıra, yarışlar esnasında ortaya çıkabilecek her türlü olumsuz duruma karşı müdahale etmek amacıyla Ankara'dan Jandarma Özel Operasyon Timleri de geldi.

İstanbul Park'a gelecek izleyicilerin trafik konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için 45 adet trafik timi ve araçların trafiği aksatacak şekilde park etmelerini önleyerek trafik akışının devamını sağlamak amacıyla 10 adet Motosikletli Jandarma Timi de görevlendirildi.

Önlemler kapsamında, İstanbul Park çevresinde yaşayan ve İstanbul Park'ta çalışan 2 bin 800 kişi güvenlik araştırmasından geçirildi.

Geçen yıl 19, 20 ve 21 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Formula 1 Türkiye Grand Prix'inde İstanbul Park?a gelen ana ve tali yolların yetersiz kalmasından dolayı trafik akışında zaman zaman aksaklıklar meydana gelmesini dikkate alan jandarma, bu yıl trafik yönünden de çeşitli önlemler aldı.

Yarış alanına ulaşan ana ve tali yollar, hassas kavşaklarve otoparklar bölgesindeki 45 noktada, 45 Jandarma Trafik Timi ve 10 Jandarma Motosikletli Asayiş Timi görevlendirildi.


aa
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2006 Perşembe 13:05:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?