1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Formula 1 Türkiye için kazançtır

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'sinin ardından İHA muhabirinin sorularını cevapladı.


Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Formula 1'in Türkiye'de yapılmasından büyük onur duyduklarını belirterek, "Türkiye'nin çok büyük bir reklamı olduğundan bu organizasyonu önemsiyoruz. Gönül isterdi ki, buradaki 22 pilottan 1'i Türk olsun. İnşallah ilerleyen yıllarda burada bir Türk pilot da olur. O zaman izlemeye gelen insan sayısı da artacaktır" dedi.


İstanbul Valisi Muammer Güler ise, İstanbul'un daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek bir altyapıya sahip olduğunu ifade ederek, "İstanbul, bir dünya şehri durumunda.

 Formula 1 ile ülkemizin tanıtımı yapılmış oluyor. Bu çok önemli. Herhangi bir sıkıntı yaşamadık. İstanbul, daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek bir altyapıya sahip" diye konuştu.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, "Formula 1 çok önemli bir etkinlik. Sportif ve kültürel olarak dünyayı etkileyen aktivitelere ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyuyoruz. İlerleyen yıllarda bu tip etkinliklerin artmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

İha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2007 Pazar 23:33:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?