4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Fortis'ten yeni ürünler

Fortis Türkiye, bireysel tasarruf sahiplerine ve KOBİ'lere zorlaşan ekonomik koşullarda destek olacak yenilikçi ürünler sunmaya devam ediyor.
Verilen bilgiye göre müşterilerini her zaman ve her koşulda desteklemenin kendileri için öncelik taşıdığını belirten Fortis Perakende Bankacılık Grubu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Mendi, "Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ekonomilerin daralmasına neden olan bugünkü koşullarda, özellikle bireysel ve KOBİ müşterilerimiz için, onlara destek olacak ürünlerden oluşan paketler sunuyoruz. Bu desteğin, müşterilerimizin hayatlarını kolaylaştırmanın yanı sıra ülkemiz ekonomisine de katkı sağlayacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.


Bireysel tasarruflara kullanım esnekliği kazandıran Günlük Vadeli Tasarruf Hesabı ürününün, bireysel müşterilere, günün belirli saatlerinde hesaplarına erişebilme, para yatırma, çekme ve tasarruflarını herhangi bir vadeye bağlamaksızın faiz geliri elde etme şansı sağladığını belirten Mendi, "Hesaba anlık ulaşım, özellikle içinde bulunduğumuz dönemde kurumlar kadar bireyler için de büyük önem taşıyor. Bu ürünümüzle, müşterilerimize vadeli mevduat hesabının getirisi ile vadesiz mevduat hesabının kullanım esnekliğini bir arada sunuyoruz" dedi.


Fortis'in KOBİ'lere de çok özel ve ayrı bir önem verdiğini vurgulayan Mendi, "Türkiye ekonomisinin en değerli oyuncuları olan KOBİ'ler için, çok farklı bir destek paketi hazırladık. Bu destek paketi ile KOBİ'lere, ekonomide yaşanan dalgalanmadan etkilenmemelerini sağlayacak finansman alternatifleri sunuyoruz" ifadesini kullandı.
Yapılan açıklamaya göre KOBİ Destek Paketi kapsamında kullandırılacak krediler, 6 ay ödemesiz toplam 36 ay vadeye kadar yayılabiliyor ve ayrıca ekspertiz masrafı, kredi tahsis ücreti, dosya masrafı gibi giderler alınmıyor. Fortis ayrıca Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan KOBİ'lere yönelik destek paketi kapsamında, işletmelere kredi sağlayacak 7 banka arasında yer alıyor. "İstihdam Endeksli Cansuyu Kredisi Desteği" programında imalatçı esnaf ve sanatkarlar ile KOBİ'lere sıfır faizli kredi sağlanacak. Fortis de bu doğrultuda, maksimum 100 bin YTL'ye kadar kredi kullandıracak.

BİREYSEL MÜŞTERİLERİN İHTİYAÇLARINA UYGUN DESTEK KREDİLERİ
Fortis, ayrıca Borç Transfer Kredisi ile müşterilerine takip etmekte zorlandıkları kredi kartı borçlarını, bireysel ihtiyaç kredisi veya taşıt kredisi taksitlerini ve birikmiş kamu kurumu ödemelerini Fortis'e transfer ederek uygun faiz oranlarıyla 60 aya kadar ödeyebilme imkanı sunuyor.


Kasım ayında kamu çalışanlarına özel ödeme koşulları ile yeni bir bireysel kredi kampanyasına başladıklarını da dile getiren Mendi, "Risklerimizi dikkatli bir şekilde yöneterek reel ekonomiye katkılarımızı her zaman olduğu gibi sürdüreceğiz. Son derece güçlü sermaye yapımız ve çalışanlarımızın profesyonelliği sayesinde müşterilerimize her zaman, her koşulda destek olmaya devam edeceğiz" dedi.
Fortis kısa bir zaman önce üniversite öğrencilerine özel olarak çıkardığı 18+ Fortis Worldcard ile gençlere uygun avantajlar sunmayı hedefliyor. Hafta sonları faizsiz nakit avans çekimi, düşük faiz oranlarının yanı sıra, Fortis Worldcard kampanyalarından yararlanabilme gibi çok sayıda fırsat sunan 18+ Fortis Worldcard, Türkiye çapındaki üniversitelerde düzenlediği road-show aktiviteleri ve kampüs içi etkinlikleriyle de dikkat çekiyor.


Fortis, ekonomideki dalgalanmanın yükünü müşterilerinin üzerinden almak için başlattığı yeni kampanyasıyla dövize endeksli kredileri YTL'ye dönüştürüyor. Dövize endeksli mortgage, bireysel, ticari, nakit ve otomobil kredisi kullanarak kur artışlarından olumsuz etkilenen müşteriler, bu kampanya kapsamında borçlarını YTL bazında yeniden yapılandırabiliyor. Fortis, düşük faiz ve uzun vade fırsatı sunarak gerçekleştirdiği bu işlemle müşterilerinden masraf almıyor.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 13:35:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?