3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Fotoğraf Yarışması'nda ödül töreni

HSBC Bank A.Ş. ve Fotoğrafevi'nin işbirliğiyle düzenlenen "Görmek Dokunmaktır" Fotoğraf Yarışması'nda birincilik ödülünü, "Batak" adlı portfolyosuyla Arkeolog Soner Yaman aldı. 

365 fotoğrafçının 430 portfolyoda toplam 4 bin 979 fotoğrafla katıldığı yarışmanın ödül töreni, akademi, sanat ve fotoğraf dünyasından önde gelen isimlerin katılımıyla yapıldı. Yarışmaya katılan eserlerin görülebileceği sergi, 2 Kasım 2008'e kadar Fotoğrafevi'nde ziyaret edilebilecek. 

Yarışmaya katılan fotoğraflar, Foto Muhabiri Ara Güler, Marmara Üniversitesi Fotoğraf Bölümü'nden Prof. Sabit Kalfagil, Sabah gazetesi Fotoğraf Editörü Kutup Dalgakıran, Radikal gazetesi Kültür Sanat Editörü Cem Erciyes, Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Günyeli, Diagonal Yöneticisi Zekai Demir ve Fotoğrafevi Yöneticisi Hasan Şenyüksel ve HSBC Türkiye Kurumsal İletişim Grup Başkanı Ömer Kayalıoğlu'nun oluşturduğu seçici kurul tarafından değerlendirildi. Yarışmada birinciliği kazanan Soner Yaman, 15 bin YTL, ilk 10'a giren portfolyaların sahibi genç fotoğrafçılar biner YTL'lik para ödülü kazandı.
 
HSBC Bank Kurumsal İletişim Grup Başkanı Ömer Kayalıoğlu ödül töreninde yaptığı konuşmada, "Görmek, fark etmek ve anlamlandırmaktır. Bir şeyi görebilmek için ona iyice yakınlaşmak, hissetmek ve dokunmak gerekir. Bizler de; binlerce yıllık geçmişi olan ve pek çok medeniyete ev sahipliği yapan bu coğrafyada, zamanın ve insanlığın süzgecinden geçip bugüne gelen çeşitli hayatları, yapıları, toprağı ve yaşam biçimlerini görüyor, hissediyor ve onlara dokunuyoruz. Yarışmamıza, bunu çok iyi yapan, hakikaten duygularımıza ve aklımıza dokunan çok yetkin eserler katıldı. Onlar arasında seçim yapmak gerçekten çok zordu. HSBC olarak, ülkemizde bunun gibi öncü sanatsal etkinliklerini desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 18:25:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?