3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Fotoğraflarla 'Ahşap İstanbul'

Suna ve İnan Kıraç Vakfı'nın 2005'te açılan Pera Müzesi ile başlattığı geniş kapsamlı bir kültür sanat projesinin ikinci önemli adımı olan İstanbul Araştırma Enstitüsü sergi salonu, önemli bir mimari araştırma sergisine ev sahipliği yapıyor. 

Alman Arkeoloji Enstitüsü İstanbul Şubesi ile birlikte düzenlenen ve 31 Ekim 2008-15 Mart 2009 tarihleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek "Ahşap İstanbul; Konut Mimarisinden Örnekler" sergisi, İstanbul manzarasında 20. yüzyıl ortalarına kadar son derece belirgin olan, ancak dramatik bir süreç içinde yok olmuş eski İstanbul ahşap yapılarına ışık tutuyor. 

17. yüzyılda inşa edilen Amcazade Yalısı ile başlayan ve 20. yüzyılın başlarına ait Büyükada'daki bir konuta varan zaman dilimine ilişkin ahşap yapıların ele alındığı sergi; eski Boğaziçi'nin muhteşem yalılarından Zeyrek'teki küçük burjuva konutlarına kadar uzanıyor, planlar, maketler, eski araç gereçler ve Alman Arkeoloji Enstitüsü'nün zengin fotoğraf arşivinden orijinal örneklerle tamamlanıyor. 

2 Mart 2007'den itibaren, araştırma bölümleri, kitaplık ve arşivleriyle bilim dünyası ve değişik disiplinlerden araştırmacılar ile her kesimden okuyucuya hizmet veren Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, şehircilik, mimarlık ve sanat tarihi alanlarında araştırma yapanların yanı sıra İstanbul'u seven ve merak eden herkesin ilgisini çekecek olan "Ahşap İstanbul; Konut Mimarisinden Örnekler" sergisinde, İstanbul kimliğine dair önemli ipuçları veriyor. 

"Ahşap İstanbul; Konut Mimarisinden Örnekler" sergisi, 30 Ekim Perşembe saat 18.00'de İstanbul Araştırmaları Enstitüsü'nde yapılacak olan Açılış Daveti'nden sonra 31 Ekim'den itibaren ziyarete açık olacak.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 17:15:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?