4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Frenle gazı karıştırınca...

Şişli'de, bina ile isnat duvarı arasında yaklaşık 10 metre yükseklikte asılı kalan otomobilde sıkışan sürücüyü vatandaşlar kurtardı. Otomobil ise uzun çalışmalar sonrasında vinç yardımıyla çıkarıldı.

Kaza, sabah saatlerinde Fulya'da meydana geldi. Özel bir şirkette çalışan Begüm Kardeşler, arabasını çalıştırdı. Park yerinden geri geri çıkan Kardeşler, yokuş aşağı inerken dalgınlıkla fren yerine gaza basınca park önündeki isnat duvarını aşarak karşı bina ile yol arasındaki boşluğa uçtu.

Kardeşler, yaklaşık 10 metrelik boşlukta ikinci kata çarparak asılı kalan araçta mahsur kaldı. Kazayı gören mahalleli hemen yardıma koşarak aracında mahsur kalan genç kızı dışarı çıkardı. Olay yerine gelen emniyet güçleri boşlukta asılı kalan aracın aşağı düşmesi ihtimaline karşılık olay yerinde güvenlik şeridi oluşturarak önlem aldı. Aracın çarptığı evde kimse olmadığı öğrenilirken, alt kattaki vatandaşlar tahliye edildi.

Begüm Kardeşler, kemeri takılı olduğu için kazayı yara almadan atlattı. Olayın şokunu üzerinden atamayan Kardeşler'in sakin tavırları dikkat çekti. Begüm Kardeşler, parktan geri geri çıktıktan sonra fren yerine gaza bastığını söyledi. İsnat duvarı ile bina arasında sıkışan otomobil ise olay yerine getirilen vinç yardımıyla çıkartıldı.

Sokaklarında benzer kazaların yaşandığına dikkat çeken bir vatandaş, "Burada her an için tehlike çanları çalıyor. Muhtarın buraları gözetmesi gerekiyor. Belediye ile işbirliği yapıp buralar düzenlenebilir." şeklinde konuştu.

CHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2011 Cumartesi 16:47:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?