4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Fuhuş baskınında doktorlar çıktı

İstanbul'da, fuhuş yapıldığı iddiasıyla, bazı eğlence merkezi ve otellere yönelik yapılan operasyonda, yabancı uyruklu 20 kadın gözaltına alındı. 

Fatih ve Eminönü'ndeki bazı oteller ile eğlence merkezlerinde fuhuş yapıldığı yönündeki ihbarları değerlendiren Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliğine bağlı ekipler, önceden belirlenen söz konusu adreslere yaptığı operasyonda, çoğunluğu Türkmenistan uyruklu 20 kadını yakaladı.

Turist vizesi ile Türkiye'ye geldikleri ve ülkelerinde 50 ile 75 dolar arasında maaş aldıkları belirtilen kadınların daha fazla para kazanmak için Türkiye'ye geldiklerini söyledikleri öğrenildi.

Polislerce götürüldükleri Zührevi Hastalıklar Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen kadınlardan 3'ünün zührevi hastalık taşıdığı anlaşıldı.

Kadınlar arasında bir çocuk doktoru, bir gazeteci ve 2 öğretmen bulunduğu bildirildi.

Polisteki işlemleri biten, haklarındaki suçlamaları kabul etmeyen ve vize süreleri dolmayan kadınlardan 5'i, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Fuhuş suçlamasını kabul ettikleri ve bazılarının vize süresinin geçtiği belirtilen diğer 15 kadın ise sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

aa
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 13:29:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?