4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Fuhuş operasyonu: 133 gözaltı

Yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırdığı belirlenen A.G. liderliğindeki fuhuş çetesine yönelik düzenlenen operasyon jandarma kamerasıyla saniye saniye görüntülendi. 

Jandarmanın 8 otel ve 15 ayrı işyerinde düzenlediği nefes kesen operasyonlarda, 133 yabancı uyruklu kadın kurtarılırken, örgütün Doğu Bloku ülkelerindeki organize suç örgütü üyeleri ile ortak çalıştığı belirlendi. Kuratılan kadınlardan ikisinin AİDS virüsü taşıdığı belirlendi. 

Gelen ihbarları değerlendiren İstanbul İl Jandarma Komutanlığı yerli ve yabancı uyruklu kadınları fuhuşa zorladığı belirlenen çetenin peşine düştü. A.G. liderliğindeki organize suç örgütünün Büyükçekmece ve Silivri'de bulunan bazı otellere kadın ve müşteri temin ettiğini, yerli ve yabancı kadınlara zorla fuhuş yaptırdığını belirleyen Jandarma hemen harekete geçti. Yapılan araştırmalarda organize suç örgütü lideri Ahmet G. ile birlikte organize örgüt üyesi 13 şüpheli şahsın organize bir şekilde yabancı uyruklu bayanlara zorla fuhuş yaptırmak amacıyla insan ticareti yaptıkları tespit edildi. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan takip neticesinde, organize suç örgütü üyelerinin, doğu bloku ülkelerindeki organize suç örgütü üyeleri ile ortak çalıştığı belirlendi. Örgütün, daha iyi bir yaşam ve iş bulma vaadiyle getirdikleri kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları, yabancı uyruklu kadınları Silivri ve Büyükçekmece ilçelerinde bulunan bazı otellere yerleştirip, pasaportlarına el koyarak, her birini yüksek miktarlarda borçlandırıp fuhuşa zorladıkları tespit edildi. 

İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca, yapılan araştırmalar sonucunda belirlenen 8 otel ile 15 ayrı ev ve iş yerlerine eşzamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyon ve aramalar neticesinde fuhuş yaptırıldığı öğrenilen 133 yabancı uyruklu kadın kurtarıldı. Nefes kesen operasyonda fuhuşa teşvik, aracılık, yer temini ve uyuşturucu madde ticareti yapan organize suç örgütü lideri A.G. ile birlikte suç örgütü üyesi toplam 14 kişi yakalandı. Yakalanan şüpheli şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda; 1 adet kurusıkı tabanca, 50 adet kurusıkı tabanca fişeği, 3 adet 7. 65 tabanca fişeği, 65 adet sentetik hap, 2 gr. kokain, 15 gram esrar, 12 adet 3 gramlık paketlenmiş kubar esrar, 31 adet CD, 1 adet sustalı bıçak, 3 adet hesap ajandası, 1 klasör muhtelif evrak, 3.410 YTL para, 22 adet cep telefonu, 2 adet hafıza kartı ve 33 adet sim kart ele geçirildi. 

İfadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilen organize suç örgütü lideri A.G. ile birlikte organize suç örgütü üyesi A.N., A.G., M.Y., M.R.Ü., S.G., A.K., A.D., Y.Y., M.İ., A.R.K., R.K. ve M.D. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, T.K.isimli zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Öte yandan, kurtarılan kadınlardan Eygema Panomarau ve Alona Koç'un AİDS virüsü taşıdığı belirlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 18:05:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?