6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Fuhuş şifresi: Sigara içilmemiş

Eski doğu bloku ülkelerinden getirdikleri kadınlara zorla fuhuş yaptıran çete çökertildi.

Çete üyelerinin, yakalanmamak için müşterileriyle, rent a car firması gibi telefon görüşmeleri yaptığı ve kadınları, “sıfır lüks model otomobil” diyerek pazarladıkları ortaya çıktı.

İSTANBUL’da jandarma, Büyükçekmece ve Silivri’de liderliğini H.T.’nin yaptığı bir fuhuş çetesinin yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırdığını, kadınlar aracılığıyla müşterilere uyuşturucu satığını belirledi. Çeteyi takibe alan ekipler, şüphelilerin, yurtdışından iş bulma vaadiyle getirdikleri, aralarında doktor, hemşire ve öğretmenlerin de bulunduğu kadınları otellere yerleştirip pasaportlarına el koyduklarını, borçlandırıp fuhuşa zorladıklarını tespit etti.

Çete üyelerinin yakalanmamak için müşterilerle rent a car firmasıymış gibi telefon görüşmeler yaptıkları, “Elimizde sıfır lüks model otomobil var. 2 günlüğüne 200 dolara kiralayacağız” ve “Sigara içilmemiş” gibi şifreli konuşmalar yaptıkları anlaşıldı. İstanbul’un çeşitli yerlerindeki 15 ev, 4 otel ve 2 gece kulübüne operasyon düzenleyen jandarma, fuhuş yaptırılan yabancı uyruklu 71 kadın ile çete üyesi 13 kişiyi yakaladı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 11’i tutuklandı.

İkisi HIV’li 24’ü hastalıklı

Sağlık kont-rolünde kadınlardan ikisinde HIV’e rastlanırken, 24’ünün cinsel yollarla bulaşan hastalık taşıdığı anlaşıldı.

 

...
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2010 Perşembe 09:52:51
Güncelleme :1 Nisan 2010 Perşembe 09:58:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?