3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Futbol magandası yine sahadaydı

Kartal'da, kimliği belirsiz futbol magandasının ateşlediği tabancadan çıkan kurşun, akraba ziyaretinden dönen bir çocuk annesi 33 yaşındaki Nesrin Kaşıkçı'nın bacağına isabet etti. 

Bacağındaki kurşunun çıkarılması halinde sakat kalabileceği belirtilen talihsiz kadın, olaya isyan ederek magandanın mutlaka bulunmasını istedi, “Yanımda küçük oğlum vardı, kurşun ona da isabet edebilirdi, ölebilirdik” dedi.


Olay, dün gece yarısı Hürriyet Mahallesi’nde meydana geldi. Eşi ve çocukları ile kayınvalide ziyaretinden dönen 33 yaşındaki Nesrin Kaşıkçı sokakta yürürken, Türkiye'nin Çekoslavakya galibiyetini kutladıkları belirtilen bir gruptaki gençlerden birinin tabancasından çıkan kurşuna hedef oldu. Bacağındaki kanı görerek vurulduğunu anlayan kadın, yakınları tarafından Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirdi.

Hastanede tedavisi yapılan maganda kurbanı kadın sabah saatlerinde evine taburcu edildi. Maç sonrası ziyaretten döndükleri sırada önce silah seslerini duyduğunu söyleyen Nesrin Kaşıkçı, “Oğlumla sokağa indim, bir anda bacağımda ısınma hissettim. Bacağımda kanı gördüm, vurulduğumu anladım. Yere yığıldım baygınlık geçirdim” diye konuştu. 45 dakika ambulans gelmediğini iddia eden kadın eşinin arkadaşları tarafından hastaneye kaldırıldığını söylerken “Doktorlar kurşunun bacağıma saplandığını ve çıkartılması halinde sakat kalabileceğimi söyledi. Bacağımda kurşunla yaşamak zorundayım. Bunu yapanları polis bir an önce bulsun, adalet cezalarını versin böyle eğlenmek olma” dedi.

‘ARTIK ATEŞ ETMEYİN’

Olay anında çocuğunun da yanında olduğunu vurgulayan Nesrin Kaşıkçı, “Çocuğum da vurulabilirdi. Kurşun başka yerime gelebilirdi ben de ölebilirdim. Can güvenliğimiz kalmadı mı. Biz de seviniyoruz ama böyle bir şey olamaz” diye konuştu.

Eşinin başına gelen olay karşısında şoke olduğunu söyleyen Tekin Kaşıkçı ise artık herkesin silahla ateş etmeye başladığını, insanların birbirlerinin hayatlarına saygılarının kalmadığını söylerken “Burada masumlara kurşun sıkmasınlar. Yarın aynı şey kendi yakınlarına da gelebilirdi. Yetkililer bir şeyler yapsın, eşim ölebilirdi” diye konuştu.

Vurulduktan sonraki halini aklından silemeyen küçük Cenk ise annesine sarılarak gözyaşı dökerken büyüklerine ‘Artık ateş etmeyin’ diye seslendi. Ekonomik sıkıntı çeken 4 çocuklu ailenin güçlükle yaşamlarını devam ettirdikleri ve Nesrin Kaşıkçı’nın uzun süreden sonra bulduğu yeni işte bir haftadır çalıştığı kaydedildi.
Polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 17:20:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?