30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Galata Köprüsü sürprizi

Dünya Su Forumu’nda ilk sürpriz eski Galata Köprüsü

İstanbul’daki 5. Dünya Su Forumu için geri sayım başladı. Su kaynaklarının verimli kullanılması, gelecek için ortak planlamaların yapılması için üç yılda bir tekrarlanan forumun bu yılki teması, ‘Farklılıkların Suda Yakınlaşması’. Forumda bu yıl ilk kez bir de mini su zirvesi düzenlenecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ev sahipliğindeki zirveye katılacak 15 devlet başkanı arasında Irak Devlet Başkanı Celal Talabani de var. Zirveye Amerika ve İran bakan düzeyinde katılacak. Dünya Su Konseyi’nin davetlisi Güney Kıbrıslı yetkililerin de Kuzey Kıbrıs’tan katılımcılarla da gayriresmi düzeyde değerlendirmelerde bulunması bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, DSİ, Dışişleri Bakanlığı ve Dünya Su Konseyi’nin organizasyonuyla gerçekleştirilecek zirveye 107 ülkeden 120 bakan ve 20 bin kişilik bir katılım bekleniyor. Forumu, daha önceki toplantılarda olduğu gibi küreselleşme karşıtı grupların protesto etmesi bekleniyor.

Forum için Haliç’in iki yakası Eski Galata Köprüsü’yle birleştirildi. Yayalar Eyüp ile Sütlüce arasına kurulan eski köprüyü kullanarak Haliç’in iki yakasında, Feshane ve Sütlüce Kongre Merkezi’nde yapılan etkinlikleri izleyebilecek.

 

 

Radikal
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 00:42:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?