4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Galataport projesine vize çıktı

KAMUOYUNDA “Galataport” olarak bilinen Karaköy ve Haydarpaşa limanlarını turizm komplekslerine dönüştürecek projelerin önünü açacak şekilde “yap-işlet-devret modeli”nin kapsamını genişleten düzenleme TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Yasa uyarınca, bundan böyle trafiği yoğun olan karayolu, gar, lojistik merkezi, havaalanı, yük, yolcu, yat limanı ve kompleksleri, sınır kapıları, milli parklar ile haller de “yap-işlet-devret modeli” yle yapılabilecek. Galataport ihalesi, yat limanı ve komplekslerinin yapımı “yap-işlet-devret modeli” kapsamında olmadığı için iptal edilmişti.

Karaköy Limanı’nın yıkılarak yerine dev alışveriş merkezleri ile 5 yıldızlı oteller yapılmasını öngören Galataport ihalesini İsrailli işadamı Sami Ofer’in de yer aldığı konsorsiyum kazandı. Kosorsiyum bölgenin 49 yıllığına kiralanması karşılığı 3.8 milyar euro ödeme taahhüdünde bulundu. Ancak ihale hakkında Danıştay yürütmeyi durdurma kararı verdi daha sonra da ihale iptal edildi. Yasayla artık Galataport projesinin tekrar hayata geçmesinin önü de açılmış oldu.

KARAKÖY TURİZM BÖLGESİ OLACAK

İhalesi iptal edilen Galataport projesine göre Karaköy-Salıpazarı limanı yıkılarak yerine dev alışveriş merkezleri ve 5 yıldızlı oteller inşa edilecekti.

Vatan
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2008 Cuma 10:44:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?