4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Galatasaray Ankara'ya 3 puan için gitti

Galatasaray, yarın deplasmanda oynayacağı Ankaraspor karşılaşması için uçakla Ankara'ya gitti.


Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli seferiyle öğlen saatlerinde Ankara'ya giden Sarı-kırmızılı kafilede sakatlıkları bulunan Emre Güngör, Lincoln ve Mehmet Topal'ın yanı sıra sarı kart cezalısı Milan Baros yer almadı. Rahatsızlığının etkilerini tamamen atlatan Arda Turan ise, Teknik Direktör Michael Skibbe tarafından Ankaraspor maçı kadrosuna dahil edildi. Hareket öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulunan yönetim kurulu üyesi Haldun Üstünel, Ankaraspor maçıyla başlayarak deplasmandaki talihsizliklerini yenmek istediklerini belirterek, "Ankara'ya 3 puan için gidiyoruz. Eksiklerimiz var, ama biz eksikleri hiçbir zaman bahane etmedik. Geniş bir kadromuz var. Sahada mücadele edecek 11 oyuncumuz da Galatasaray formasını layıkıyla temsil edecek. Ankara'dan 3 puanla döneceğiz" dedi.


Bir basın mensubunun "Hazırlık milli maçlarının oyuncular üzerindeki etkilerini nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna Üstünel, "Özellikle genç milli takımlarda yaşanan bu rahatsızlık bizi son derece üzüyor. Burada yarışmacılıktan ziyade daha fazla geliştirmeye dayalı bir sistemin uygulanması gerekiyor. Bir hafta içinde 3 milli maç oynatınca sakatlıklar oluyor. Nitekim son sakatlığımızı Murat Akça ile verdik. Bizi son derece üzüyor. Bunun için gerekli önlemler alınmalı" şeklinde cevap verdi.


Ankaraspor maçının ertelenmesi taleplerinin federasyon tarafından uygun görülmediğini söyleyen Üstünel, "Çok sayıda oyuncumuzun milli takımda olması ve Türkiye'ye geç dönüyor olması nedeniyle maçın ileri bir tarihe alınması talebinde bulunduk. Ancak federasyon bunu gündeme almadı. Bunların fazla kurcalanmaması gerekiyor aslında, ama bizim her zaman yaptığımız bir talep değildi bu. Özellikle bir gün sonra oynamak istedik, ama maalesef talebimiz uygun görülmedi" diye konuştu.
Hakem atamaları konusunda yaşanan tartışmalarla ilgili de değerlendirmede bulunan Üstünel, "Ortalıkta dolaşan ve fısıltıdan öteye geçen bu haberlerin kaynaklarının kesinlikle açıklanması gerekiyor. Sızıntıların nereden geldiği, hangi kurumdan olduğunun kesinlikle açıklanması gerekiyor. Enteresan görüşmeler var ortada. Eğer şeffaf bir düzen varsa bu sızıntının nereden kaynaklandığının belirtilmesi gerekiyor" dedi. Üstünel, bir soru üzerine, Arda'nın son iki gün takımdan ayrı düz koşu yaparak çalışmalara katıldığını, kendisinin yarınki maçta oynamak istediğini, ancak son kararı teknik heyetin vereceğini sözlerine ekledi.


Uzun süren sakatlığının ardından sahalara dönen Sarı-kırmızılı futbolcu Barış Özbek ise, futbolu özlediğini belirterek, "Takım arkadaşlarımı ve futbolu özledim. Tekrar formama kavuştuğum için mutluyum. Hocam görev verirse elimden geleni yapacağım. Sakatlığım süresince iyi çalıştım, 90 dakika boyunca oynamam zor, ama hocamın görev vermesi halinde son 20-30 dakika oynayabilirim" dedi.
Ankaraspor maçıyla ilgili de değerlendirmede bulunan Barış Özbek, "Ankaraspor güçlü bir takım. Ama bu maçı kazanmak zorundayız. Kazanmak için elimizden geleni yapacağız" diye

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 23:22:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?