3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Galatasaray başkanını seçiyor

Galatasaray Kulübü'nün 103 yıllık tarihindeki 33. başkanının seçileceği Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı başladı.

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapılan genel kurulda başkan adayları Adnan Polat ve Nazım Durak, 2 yıllık dönemde başkanlık yapmak için yarışıyor. Genel kurul divanının seçilmesiyle başlayan genel kurulda, kongre divan başkanlığına Anıl Büyükeroğlu seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sandık temsilcilerinin seçimi yapıldı.

Daha sonra başkan adayları Adnan Polat ve Nazım Durak, kongre üyelerine yönelik bir konuşma yaptı. İlk olarak söz alan Adnan Polat, amaçlarının bölünmüşlüğü ortadan kaldırmak ve camiayı tek vücut haline getirmek olduğunu belirterek, camianın tek vücut olması halinde mevcut sorunların üstesinden gelinebileceğini söyledi. Riva arazisini mutlaka değerlendireceklerini, buradan elde edilecek gelirle Galatasaray Sportif A.Ş. ile Futbol A.Ş.'yi birleştireceklerini ve borçları ödeyeceklerini ifade eden Polat, "Florya'daki üst kullanım hakkı bize ait olan arazinin tapusunu almaya çalışacağız. Ama asla bu parayla transfer yapmayacağız. Seyrantepe Projesi ile ilgili de aksama yoktur. Stat projesini üstlenen Eren Talu'nun ABD'li ortağı ile sorunu bulunmuyor. Eylül ayında stadın betonarme karkasını göreceğiz. Stadın betonarme karkasının görünür olması çok önemli. Çünkü stattaki koltukların, locaların, işyerlerinin satışlarından 250 milyon doların üzerinde bir maddi gelir beklentimiz var" dedi.

Galatasaray ile ilgili söylenen borç kriz senaryolarının üyelerin gözünüzü korkutmamasını isteyen Adnan Polat, "Galatasaray'ın borçları, mevcut varlıkları ile yan yana koyduğunuzda çok önem arz etmiyor. Sadece nakit akışı sıkıntısı var. Borçlar dışında Galatasaray kulübü bugünkü gelirleriyle giderlerini karşılayacak güce sahiptir" şeklinde konuştu.

Galatasaray'ın problemleriyle en üst düzeyde mücadele edeceğini belirten Adnan Polat, "Bu görev bana verilirse Galatasaray'ın bütün problemleriyle en üst düzeyde mücadele edeceğim. Bunu yaparken Galatasaray'ın 526 yıllık örf ve adetlerini kendime meşale olarak tutacağımıza söz veriyorum" diye konuştu.

Başkan adayı Nazım Durak ise, sarı-kırmızılı kulübün kötü günler geçirdiğini söyleyerek, "Bugün tarihi bir gün. Vereceğiniz kararla kulübümüzü ya daha kötü günlere ya da daha aydınlık günlere çıkaracağız. Galatasaray, sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Hepiniz gibi ben de çok üzülüyorum. Böyle bir ortamda demokratik hakkımı kullanarak aday oldum. Adaylıkta kararlılığıma gelince başkanına küfredenlerin, manipulasyon nedeniyle borsada yasaklı olanların yönetici olduğu, TMSF tarafından şike yaptığı kanıtlananın genel müdür yapıldığı kulübümüzün sahipsiz olmadığını göstermek için buradayım. Galatasaray gibi bir markayı kullanarak geleceğimizi ipotek altına alarak para bulup, bunu da maharet sayıyorlar. Üstelik elde edilen geliri çeşitli nedenlerle çarçur ederek, 2 yılda kulübe 100 milyon dolar ek borç getirdiler" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın gayrimenkullerinin satılmasına izin vermeyeceklerini belirten Durak'ın, "Bu kulübün santimetrekaresini sattırmayacağız. Ali Tanrıyar'ın, Selahattin Beyazıt'ın kemikleri sızlar" demesi üzerine kongre üyeleri gülerek "Daha ölmediler" karşılığını verdiler. Galatasaray Kulübü'nün daha fazla zarar görmesine izin vermeyeceklerini kaydeden Durak, "Eğer yönetime gelirsek, yönetimi herkes tarafından kabul görecek yönetime devredeceğiz. Bu kulüp gerçek Galatasaraylıların olacaktır. Bundan sonrası sizlerin sorumluluğunuzda. Galatasaray'ın büyük tarihi yapacağınız yanlış bir tercihi vicdanlarınıza soracaktır" dedi.

Kongrede başkan adaylarının konuşmalarının ardından oy kullanma işlemine geçildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2008 Cumartesi 12:50:44
Güncelleme :22 Mart 2008 Cumartesi 13:54:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?